Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

(59) Π.Ω. 9

9η Πρωινη Ωρα

Ο von Krauss μπηκε στον θαλαμο διακυβερνησης φορωντας με νωχελικες κινησεις τα γαντια του. Εριξε μια υπεροπτικη ματια στον Angus κι επειτα κοιταξε μεσα από το περισκοπιο, χωρις όμως να το πλησιασει πολύ. Μια τυπικη ματια, μην ασχολειστε μαζι μου, σαν να μην υπαρχω. Ο Angus τον ειδε να μπαινει, αλλα αυτή τη στιγμη ηταν πολύ απασχολημενος με την υποβρυχια ναυμαχια που μαινοταν διπλα του, για να αντιμετωπισει παλι τον θρασυ νεαρο.
Ο von Krauss εκοψε μερικες βολτες, με αργο βηματισμο, γυρω από τα σοναρ και τον χαρτη που βρισκοταν αναρτημενος στο κεντρο του θαλαμου, σαν να επιθεωρουσε τον χωρο. Σταθηκε λιγο περισσοτερο στην οθονη που ανεφερε την τρεχουσα θεση τους, αλλα κανεις δεν το παρατηρησε. Επειτα σταθηκε σε μια γωνια και παρακολουθουσε την εξελιξη της μαχης.
Ο Angus δεν αισθανοταν καθολου ανετα με το αγρυπνο ματι του von Krauss καρφωμενο πανω του. Αποφασισε να τον βαλει στο παιχνιδι.
«Υποδιοικητα, σκοπευετε να βοηθησετε, ή απλως θα παρακολουθειτε;»
Το μειδιαμα του von Krauss εξαφανιστηκε. Εκπληκτος σηκωθηκε ορθιος αποτομα. Αυτό δεν το περιμενε. Ο τονος του Weinstein ηταν ειρωνικος και κακοβουλος, αλλα δεν τον ενοιαξε. Ειχε μια ευκαιρια να αποδειξει τι αξιζει, και δεν θα την ξοδευε σε αναλυσεις περι του τροπου που εδινε εντολες ο Weinstein. Ισιωσε το κορμι του και χαιρετησε στρατιωτικα.
«Θα βοηθησω φυσικα! Στις διαταγες σας!»
«Ελεγχε σε παρακαλω τις οθονες 2 και 6. Σε περιπτωση εισερχομενων…»
«…θα ακολουθησω το Πρωτοκολλο WY12,» ολοκληρωσε την φραση ο von Krauss.
Ο Angus τον κοιταξε προσεκτικα, ειδε την λαχταρα να συμμετασχει ζωγραφισμενη στο προσωπο του κι ενιωσε ένα τσιμπημα συμπονοιας στην καρδια του. Ο von Krauss δεν εφταιγε σε τιποτα. Ηταν ένα απλο πιονι που ο Petrov ειχε αποφασισει να χρησιμοποιησει εναντιον του. Ηταν σιγουρος ότι δεν θα γινοταν φιλος μαζι του όπως με τον Augustus, αλλα ισως και να μπορουσε να βοηθησει. Κουνησε το κεφαλι του καταφατικα και χαμογελασε, αλλα πολύ ελαφρα – απλως μια υποψια χαμογελου.
«Ναι…WY12. Αυτό να κανεις.»
Ο von Krauss εκατσε μπροστα από τις οθονες που θα ειχε υπο παρακολουθηση, αποφασισμενος να μην αφησει να του ξεφυγει τιποτα.
Ο Angus στραφηκε προς τον ασυρματιστη.
«Mikael, ειχε επικοινωνια με το ‘Kaiser’;»
«Τιποτα ακομη. Εχω χασει επικοινωνια και με το Blitzen.»
«Ο Gebrecht. Γαμωτο», βλαστημησε ο Angus. Τον ειχαν αποκοψει από τον υπολοιπο στολο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου