Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

(45) Η Μάχη Στο Anchra Bay

IV


ΜΕΡΟΣ ΙV – Η ΜΑΧΗ ΣΤΟ ANCHRA BAY



19 Σεπτεμβριου 2130

Angus



Ο αερας δυναμωσε κι άλλο κι ο Angus τρεκλισε από την ορμη του. Διπλα του, ο Augustus συνεχισε να περπατα αγερωχος. Ο Angus τυλιχτηκε ακομη πιο σφιχτα στο τζακετ του για να προστατευτει από το κρυο που τον περονιαζε – επειτα φωναξε στον Augustus:
«Μην τρεχεις! Τοσο πολύ βιαζεσαι;»
Του φανηκε ότι ακουσε έναν ηχο σαν καποιος να καγχαζει – αλλα παλι μπορει να ηταν και η φαντασια του. Ο Augustus δεν βραδυνε το βημα του.
Το μεγαλυτερο μερος του στολου της Bauhaus ηταν παρατεταγμενο μεταξυ των δυο νησιων που αποτελουσαν το νοτιο περασμα και του ακρωτηριου της Ισημερινης ηπειρου που αποτελουσε το βορειο περασμα από το Αρχιπελαγος Graveton προς τον ωκεανο Scwarztot. Το ακρωτηρι ονομαζοταν Anchra Bay και αποτελουσε ένα από τα πιο επικινδυνα σημεια σε ολους τους ωκεανους της Αφροδιτης, μιας και πολύ συχνα δημιουργουνταν δινες και ρουφηχτρες, από τα δεκαδες υπογεια ρευματα που συναντιουνταν εκει. Πολλες φορες ειχαν αναφερθει και αλλοκοτα μαγνητικα πεδια, που αλλοτε εμφανιζονταν κι αλλοτε εξαφανιζονταν, αλλα που παρολα αυτά εκαναν τις πυξιδες να μην λειτουργουν. Ο Angus ηταν ενημερος για τις ισχυρες μαγνητικες δυναμεις που επικρατουσαν στην περιοχη και δεν εδινε καμια σημασια στο τι ελεγε η πυξιδα, εφοσον μπορουσε να προσανατολιστει με την βοηθεια των αστρων.
Δεκαδες πλοια ειχαν εξαφανιστει μυστηριωδως στο Anchra Bay και δεν ειχαν εμφανιστει ποτε ξανα. Αρκετοι ηταν εκεινοι που υπεθεταν ότι τα πλοια αναπαυονταν στον βυθο της θαλασσας εξαιτιας των δινων ή των τεραστιων πλοκαμοφορων πλασματων που ζουσαν στην περιοχη, αλλα ότι και να ειχε ειπωθει μεχρι τοτε ηταν απλως εικασιες.
Ειχαν περασει μολις τρεις μερες από τοτε που ειχε ερθει το σημα που ειχε φαρδια πλατια την υπογραφη του Dante και που ανακοινωνε την μεταθεση του Augustus στις ελλιμενισμενες μοναδες της Gerlitsche. Αρχικα ο σοκαρισμενος Augustus και ο Angus προσπαθησαν να ακυρωσουν την αποφαση, αλλα ο Dante δεν δεχτηκε καν να τους ακουσει. Κανενας από τους δυο δεν μπορουσε νακαταλαβει γιατι ειχε ληφθει μια τετοια αποφαση την στιγμη που ο στολος ετοιμαζοταν για μια αρκετα κρισιμη επιθεση. Ολη η επιχειρηματολογια του Angus περι της χρησιμοτητας του Augustus στην διοικηση και διαχειριση της επιθεσης απορριφθηκε.
Ο Augustus ειχε μια υποψια, αλλα δεν θελησε να την μοιραστει με τον Angus. Μαζεψε τα πραγματα του και ηταν πανετοιμος για αποχωρηση την ημερομηνια που εγραφε το σημα από το Γενικο Επιτελειο. Το μονο που ηθελε ηταν να τον συνοδευσει ο Angus μεχρι το μεταγωγικο που θα τον μετεφερε μακρυα από το Graveton, κατι που ο Angus θεωρουσε όχι απλα λογικο, αλλα δεδομενο.
Ο Augustus σταματησε λιγα μετρα μακρυα από την γεφυρα που θα οδηγουσε από το “Rasputin” στο μεταγωγικο σκαφος. Στραφηκε προς το μερος του Angus και το βλεμμα του περιπλανηθηκε στα ατελειωτα μεταλλικα θηρια που κυριαρχουσαν στο Graveton, τα θωρηκτα και τα τορπιλοφορα, τα υποβρυχια που ειχαν αναδυθει, τις φρεγατες που περιμεναν την μαχη που πλησιαζε. Ειχε ζησει το μεγαλυτερο μερος της ενηλικης ζωης του στην θαλασσα και δεν μπορουσε να την αποχωριστει – μεταξυ σοβαρου κι αστειου δηλωνε ότι αν εμενε στην στερια πολλες ωρες τον επιανε ναυτια.
Αγκαλιασε με την ματια του τον περηφανο στολο της Bauhaus για μια τελευταια φορα κι επειτα στραφηκε στον Angus. Τα ματια του ηταν μισοκλειστα, σαν να προσπαθουσε να κρατηθει και να μην κλαψει.
«Ως εδώ ηταν λοιπον.»
Ο Angus κατενευσε. Δεν μπορουσε να μιλησει – ενας κομπος ειχε σταθει στον λαιμο του, κι ετσι δεν εκανε καν προσπαθεια να απαντησει.
«Θα σε περιμενω στην Gerlitsche. Όταν ξεμπερδεψεις και με αυτους εδώ, θα σε περιμενω για μπυρες. Μην διανοηθεις να μην παρουσιαστεις!»
Ο Angus χαμογελασε πικρα. Απλωσε το χερι του και χαιρετησε τον Augustus οσο πιο τυπικα μπορουσε. Επειτα τον τραβηξε αποτομα στην αγκαλια του. Οι δυο αντρες αγκαλιαστηκαν οσο πιο σφιχτα μπορουσαν για μια στιγμη μονο και επειτα χωρισαν.
«Γιατι; Γιατι πρεπει να φυγεις;» ρωτησε χαμηλοφωνα ο Angus. Ο Augustus μειδιασε.
«Για τα παθη και τις αδυναμιες μου, Angus. Για τα παθη και τις αδυναμιες μου. Αντιο.»
Και καθως ο Angus τον κοιταζε με γουρλωμενα ματια, εχοντας καταλαβει το νοημα των λογων του, καθως επισης και τον λογο της ξαφνικης μεταθεσης του, ο Augustus χαιρετησε στρατιωτικα και με γρηγορα βηματα κατευθυνθηκε και επιβιβαστηκε στο μεταγωγικο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου