Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

(32) Orestes

Θα θυμοταν παντοτε εκεινη την βραδια, όχι μονο επειδη μετα εκανε εναμιση χρονο για να ξαναδει την Katia, αλλα κυριως για το λακωνικο τηλεγραφημα που πηρε ένα μηνα αφοτου ειχε γυρισει στο υποβρυχιο.
Ένα τηλεγραφημα με δυο λεξεις που μολις τις διαβασε ηθελε να ουρλιαξει από χαρα και εκπληξη – δυο λεξεις που τον εκαναν να παγωσει και συναμα να νιωθει ότι τα ποδια του ετρεμαν ανεξελεγκτα.
Διαβαζε και ξαναδιαβαζε και ξαναδιαβαζε τις λεξεις…και δεν μπορουσε να το πιστεψει. Κι όταν ο Augustus αρπαξε το χαρτι από τα χερια του με σκοπο να δει τα ασχημα μαντατα που ειχαν κανει τον φιλο του να συμπεριφερεται ετσι, και αφου το διαβασε, η μονη του αντιδραση ηταν να τον αγκαλιασει συγκινημενος και να καταφερει να ψελλισει:
«Να σου ζησει…»

Τον Αυγουστο του 2128 η Katia εφερε στον κοσμο ένα υγιεστατο αγορακι. Ο Angus καταφερε και πηρε αδεια ενός μηνος, ενώ την διοικηση του στολου για οσο καιρο θα ελειπε, την ανελαβε ο Gebrecht.
Το μωρο ηταν ιδιο ο Angus. Την πρωτη φορα που το ειδε κοντεψε να παθει αποπληξια. Αρχισε να παιρνει βαθιες ανασες μεχρι να συνειδητοποιησει ότι ειχε γινει πατερας – κι όταν ενιωσε ετοιμος να το αντιμετωπισει καταφερε και εσυρε τα ποδια του μεχρι τον θαλαμο με τα νεογεννητα. Πλησιασε το μωρο και το χαιδεψε απαλα στην παλαμη με το δαχτυλο του – και η χουφτιτσα του εκλεισε με δυναμη γυρω από τον δεικτη του και τοτε ηταν που δεν αντεξε άλλο και ξεσπασε σε κλαματα. Χριστε μου, ηταν ότι πιο ομορφο μπορουσε να υπαρξει στον κοσμο!
Επεστρεψαν με την Katia στο σπιτι τους και περασε τον επομενο μηνα μην μπορωντας να ξεκολλησει από την κουνια με τον γιο του. Αποφασισαν να τον ονομασουν Orestes, από τον ηρωα του βιβλιου που ειχε διαβασει ο Angus, αν και η Katia θα προτιμουσε καποιο λιγοτερο πομπωδες ονομα. Ο μικρος ηταν γκρινιαρης κι εκλαιγε συνεχως, αλλα ο Angus θεωρουσε την φωνουλα του την υψιστη μουσικη. Κι όταν ηρθε η ωρα της επιστροφης καταλαβε ότι αυτή τη φορα θα πονουσε αληθινα που θα τους αφηνε πισω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου