Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

(37) Und-Akre

Ειχαν προχωρησει τουλαχιστον 100 ναυτικα μιλια προς τα δυτικα, περνωντας σχεδον διπλα από τα ερημα παραλια της Ισημερινης Ηπειρου. Τα υποβρυχια προπορευονταν ενώ ο στολος ακολουθουσε σε μικρη αποσταση.
Πλησιαζαν στην μοναδικη επανδρωμενη βαση που βρισκοταν στα νοτια, την βαση Und-Akre της Bauhaus. Πριν τον πολεμο η βαση χρησιμευε ως παρατηρητηριο της εταιρειας για τα κητοειδη που περνουσαν από τον κολπο για να κατευθυνθουν στα μαυρα νερα του Schwarztot, οπου τα θηλυκα γεννουσαν. Με την εναρξη του πολεμου, η εταιρεια αποφασισε να στειλει στρατιωτες που θα περιφρουρουσαν την νοτια θαλασσα, ώστε να αποκλεισουν μια πιθανοτητα περικυκλωσης από εναν από τους εχθρους τους. Σε όχι πολυ μεγαλο βαθος ειχαν τοποθετηθει ναρκες μεγαλης ισχυος, καθως επισης κι ένα ηλεκτρικο διχτυ που καλυπτε μια αποσταση εντεκα χιλιομετρων, στα νερα αναμεσα στα νοτια παραλια της ηπειρου και στη βραχονησιδα Imris. Η δε βαση ειχε για διοικητη τον Ταγματαρχη Ειδικων Δυναμεων Marshall Toth.
Ο Toth, ο οποιος θεωρουσε ότι η παραμονη του στο συγκεκριμενο ποστο ηταν ηδη μακροχρονια (μιας και η δουλεια ηταν αχαρη και ο Toth ηταν συνηθισμενος στην δραση) απορησε όταν τον διεκοψαν από το γυμναστηριο του για να τον ενημερωσουν ότι ειχε εντοπιστει κινηση του στολου της Mishima που μεχρι τοτε παρεμενε αδρανης στον ωκεανο Schwarztot. Τοσα χρονια το μονο ενδιαφερον που ειχε συμβει ηταν η αφιξη του στολου της Mishima, αλλα τελικα παρολο που ο Toth τοτε ειχε σκεφτει ότι επιτελους θα ξεμουδιαζε από την ακινησια, τα γεγονοτα τον διεψευσαν. Απογοητευτηκε οικτρα – κι από τοτε αγνοουσε κάθε σημα που ερχοταν κι ανεφερε οποιαδηποτε λεπτομερεια αφορουσε την Mishima. Αυτή τη φορα όμως δεν μπορουσε να αγνοησει την πληροφορια. Εκανε ένα γρηγορο ντους, ντυθηκε και ετρεξε στο Διοικητηριο.
Για πρωτη φορα επικρατουσε μεγαλη νευρικοτητα. Οι περισσοτεροι από τους στρατιωτες που επανδρωναν το φυλακιο ηταν σχετικα απειροι από πολεμο ή δεν ειχαν πολεμησει ποτε τους. Ο Toth ηξερε βεβαια ότι δεν επροκειτο να εμπλακουν σε κανονικη μαχη, μιας και η βαση δεν ειχε την δυνατοτητα για κατι τετοιο. Αλλα μπορουσαν παντα να επικοινωνησουν με τον Angus Weinstein, τον διοικητη του στολου της Bauhaus και να τον προειδοποιησουν για τις εχθρικες κινησεις. Και φυσικα να αποδυναμωσουν λιγο τον στολο της Mishima με την βοηθεια των ναρκων και του Συρματος (όπως αποκαλουσαν το ηλεκτρικο διχτυ οι στρατιωτες μεταξυ τους).
Ο Toth ηταν εντυπωσιακα ψηλος, πανω από δυο μετρα, με σωματικη δομη ταυρου. Μαθητης και φιλος του Max Steiner, ηταν ο μονος που ειχε καταφερει να τον νικησει σε έναν διαγωνισμο επιδειξεων το 2111 στο Heimburg. Ειχε γεννηθει στο Αννοβερο της Γερμανιας το 2072 από πατερα ιερεα της Καθολικης Εκκλησιας και μητερα καθηγητρια στο τμημα Καλων Τεχνων του τοπικου Πανεπιστημιου. Ειχε μεγαλωσει σε ένα περιβαλλον οπου καθημερινα οι δυο κοσμοι των γονιων του συγκρουονταν μεταξυ τους. Ο πατερας του προσπαθουσε να του διδαξει την τυφλη πιστη και τους περιορισμους που επεβαλλε η θρησκεια τους, ενώ η μητερα του τον διδασκε να εχει πιστη στον εαυτο του και να βλεπει την μαγεια που περιεβαλλε η φυση μεσα της. Βεβαια ο Toth ειχε ερθει σε έναν κοσμο που κάθε μαγεια και ομορφια ειχε χαθει από τις Υπερεταιρειες, αλλα αυτό δεν τον εμποδιζε να χαιρεται τις ελαχιστες μερες που ο ουρανος καθαριζε από την αιθαλομιχλη και το καυσαεριο ή τις βολτες στα τεχνητα παρκα του Αννοβερο, οπου ρεπλικες δεντρων και θαμνων προσπαθουσαν να δωσουν χρωμα στην γκριζα πολη.
Ο Toth καταφερε να συνδυασει τις διδαχες των γονιων του, χωρις να φτασει σε κανενα από τα δυο ακρα που αυτές εκπροσωπουσαν. Ωριμασε γρηγοροτερα από κάθε άλλο παιδι της ηλικιας του και στα εντεκα του ειχε ηδη διαμορφωσει μια ισχυρη προσωπικοτητα και αρχες τις οποιες υπερασπιζοταν με παθος και επιχειρηματα. Κάθε συζητηση κατεληγε σε νικη του, αν και αυτό συνηθως οφειλοταν στην σωματικη του διαπλαση κι όχι στις κουβεντες του. Ο κοσμος τον φοβοταν και συμφωνουσε μαζι του, αν και ο ιδιος δεν ειχε ποτε χρησιμοποιησει την δυναμη του για να «πεισει» καποιον. Οι περισσοτεροι θεωρουσαν ότι ηταν ενας δυνατος νεαρος αλλα καθολου εξυπνος κι ο Toth δεν μπορουσε να μπει στην διαδικασια να τους αποδειξει το αντιθετο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου