Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

(55) Π.Ω. 5

5η Πρωινη Ωρα

«Τι κανουμε;» ρωτησε για τριτη φορα ο Peter – ηταν η σειρα του να παρει εκδικηση για τις αλλεπαλληλες ερωτησεις του διοικητη πριν λιγες ωρες. Ο Angus δεν απαντησε ουτε τωρα. Το μυαλο του σκεφτοταν πυρετωδως.
Η υποβρυχια μαχη συνεχιζοταν, αλλα με λιγοτερη ενταση τωρα. Αρκετα υποβρυχια της Mishima ειχαν υποχωρησει πισω από μερικους υφαλους που κανεις γεωλογος δεν τους ειχε βαφτισει ποτε, και δεν ξεμυτουσαν από εκει με τιποτα. Τα δικα του υποβρυχια δεν τους ειχαν ακολουθησει, γιατι θα ηταν ευαλωτα σε μια πιθανη αντεπιθεση των εχθρων. Αλλα το προβλημα του δεν ηταν οι υποβρυχιες δυναμεις.
Για καποιο λογο ο στολος επιφανειας της Mishima ειχε σταματησει. Για ποιο λογο εννοειται ότι τον ηξερε, αλλα ακομα κι ετσι δεν σταματουσε να τσαντιζεται. Ηθελε καθαρες δουλειες. Να καταστρεψει ολοσχερως την Mishima. Στο βαθος του μυαλου του ηξερε ότι ετσι θα γινοταν, ότι οι εχθροι δεν θα πηγαιναν σαν αρνια στο στομα του λυκου, αλλα θα τον βολευε αφανταστα αν γινοταν όπως τα ειχε σχεδιασει.
Δεν μπορουσε να στειλει τις δυναμεις του προς το μερος τους. Το Anchra Bay ηταν στενο περασμα κι οποιος πλησιαζε εκει ασυλλογιστα θα εξολοθρευοταν. Προς το παρον οι δυναμεις του ειχαν πιασει ολο το περασμα, αλλα αυτό δεν μπορουσε να κρατησει για παντα. Πλεον δεν θα ηταν ικανοποιημενος αν κρατουσε απλως τους Mishima μακρυα από το Graveton. Ειχε κουραστει, ηθελε να τελειωνει με όλα τα ανοιχτα μετωπα στα οποια βρισκοταν μπλεγμενος. Και δεν ξεχνουσε ποτε την Capitol. Θα ηταν ο επομενος στοχος του, αρκει να τελειωνε με την Mishima.
Ξαφνικα του ηρθε μια ιδεα. Χαμογελασε πονηρα.
«Mikael, δωσε διαταγη στο Kaiser να πλησιασει το Anchra Bay.»
«Να βγει από το τελος της πομπης;» ρωτησε ξαφνιασμενος ο ασυρματιστης.
«Ναι. Τελευταια φορα που το εκανε μας εντυπωσιασε. Ισως ο Petrov να κανει παλι το θαυμα του.»

Ο Petrov, αν και καταλαβε τον λογο για τον οποιο ο Weinstein ηθελε να μεταφερει το πλοιο του πιο κοντα στο Anchra Bay, εντουτοις δεν ειπε τιποτα. Ακομα θυμοταν το πώς ο αυθαδης Angus του ειχε παρει την θεση στην επετηριδα. Αλλα η εκδικηση του πλησιαζε.
Σιγουρα ο Angus αν ηξερε ποσοι ανθρωποι ηθελαν να τον εκδικηθουν θα τα παρατουσε και θα αποσυροταν στο Ισταρ. Αλλα περηφανευοταν ότι ποτε του δεν ειχε υποχωρησει. Και δεν θα το εκανε ακομα κι αν ηξερε ότι τοσο ο Petrov, οσο κι ο Johnson τον ειχαν βαλει στο ματι.
Τελικα ο Petrov αποφασισε να υπακουσει στην διαταγη του Angus και να πλησιασει αρκετα κοντα στο Anchra Bay, αλλα όχι τοσο κοντα ώστε να θεωρησει ότι μπορει να κινδυνευσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου