Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

(57) Π.Ω. 7

7η Πρωινη Ωρα

ΤοYokohama, αφου το πληρωμα του καταφερε να σβησει τις φωτιες στα καταστρωματα 2 και 3, επανηλθε στην μαχη. Σημαδεψε το Arsburg, ένα θωρηκτο πενηντα χιλιαδων τονων, και καταφερε να το χτυπησει στα αριστερα. Το Arsburg κλονιστηκε, αλλα συνεχισε να κινειται προς το μερος των Mishima. Με τη σειρα του χτυπησε το Iki, το οποιο μολις πριν δυο ωρες ειχε καταφερει να ξεφυγει από το συμπλεγμα των συντριμιων του Hayashi. Οι βολες του ανατιναξαν το καταστρωμα. Ανθρωποι και σιδερα εγιναν μια μαζα και επεσαν στην θαλασσα. Τρεις ακομα εκρηξεις από την αποθηκη πυρομαχικων εθεσαν το Iki εκτος μαχης.
Το Arsburg προσπαθησε να απομακρυνθει από την γραμμη πυρος της Mishima, αλλα δεν προλαβε. Το τορπιλοφορο Arashi εριξε εξι τορπιλες προς το μερος του θωρηκτου. Οι τεσσερις καρφωθηκαν σε διαφορους υφαλους, αλλα οι άλλες δυο πετυχαν τον στοχο τους. Η πρυμνη του τιναχτηκε στον αερα. Η δυναμη της εκρηξης ηταν τοσο δυνατη που το βαρυ θωρηκτο σηκωθηκε κυριολεκτικα στον αερα. Καπνοι τυλιξαν το πλοιο και ακινητοποιηθηκε. Το Arashi εστρεψε την προσοχη του προς το Kaiser, αλλα ηταν ηδη αργα.
Τα αεροπλανα του Kaiser επεστρεφαν συνεχεια πανω από το πεδιο της μαχης και βομβαρδιζαν αδιαλειπτως οσα πλοια διεκριναν αναμεσα από τους πυκνους καπνους που ειχαν τυλιξει ολο τον ωκεανο Schwarztot. Τα αντιαεροπορικα της Mishima ειχαν καταφερει να καταρριψουν τρια μαχητικα σκαφη της Bauhaus, αλλα μαζι τους ενωθηκαν και αλλα αεροσκαφη που απογειωθηκαν από τα υπολοιπα αεροπλανοφορα.
Ο Akira ενιωθε τελειως αβοηθητος. Εριξε ένα βλεμμα ολο μισος στον Tanaka, ο οποιος συνεχιζε να κοιμαται τον υπνο του δικαιου.
Τα υποβρυχια της Mishima βγηκαν από τους υφαλους οπου ηταν κρυμμενα και ξεκινησαν αργα-αργα προς το μερος των Bauhaus.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου