Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

(39) Επίθεση

Τα σοναρ των υποβρυχιων της Mishima ανεφεραν μια εκρηξη στην αρχη της πομπης. Μεχρι να αντιληφθουν τι συνεβαινε και να δοθουν διαταγες για οπισθοχωρηση άλλες δεκα εκρηξεις ναρκων κατεστρεψαν ολοσχερως ένα υποβρυχιο και προκαλεσαν σοβαρες ζημιες σε αλλα δυο. Ο Tanaka εδωσε εντολη για πληρη ακινητοποιηση μεχρι να σκεφτουν τι θα εκαναν.
Οι Bauhaus δεν τους εδωσαν αυτή την ευκαιρια. Τα πλοια τους χτυπηθηκαν από τα μεχρι προτινος αδεια τειχη, τα οποια όπως αποδειχτηκε δεν ηταν καθολου ερημα όπως ειχε θεωρησει ο Tanaka. Προφανως εκει υπηρχε καποια εχθρικη βαση για την οποια η Mishima δεν ειχε ιδεα.
Η βαση Und-Akre περιβαλλοταν από ένα τειχος πεντακοσιων μετρων που δεσποζε πανω από τα αγρια βραχια της Ισημερινης ηπειρου και ηταν εφοδιασμενο με εξι αντιτορπιλικα κανονια και δωδεκα βαρια πολυβολα HMG. Αν και ο συγκεκριμενος οπλισμος δεν μπορουσε να υπερνικησει έναν ολοκληρο στολο, εντουτοις μπορουσε να του προξενησει αρκετες ζημιες και να τον αποδυναμωσει. Η ιδια η βαση ηταν χτισμενη στο υπεδαφος κι ετσι ακομα κι αν τα αντιπαλα πλοια αποφασιζαν να ανταποδωσουν τα πυρα η ζημια θα περιοριζοταν στα τειχη. Αλλα ακομα και σε μια τετοια περιπτωση η Bauhaus ηταν προετοιμασμενη: αν τα εχθρικα πλοια παρεμεναν στον χωρο υπηρχαν ετοιμοπολεμες μοναδες βατραχανθρωπων που θα μπορουσαν να καταστρεψουν τον στολο. Βεβαια προς το παρον όλα αυτά ηταν “σχεδια επι χαρτου”, μιας και ποτε δεν ειχε εμφανιστει εχθρικο πλοιο στα νερα εκεινα, κι αυτό ηταν κατι που ο Toth δεν αγνοουσε.
Το Συρμα ενεργοποιηθηκε με μια ανεπαισθητη λαμψη που εσβησε γρηγορα και δεν εγινε αντιληπτη από τα υποβρυχια της Mishima, καθως τα κανονια και τα πολυβολα του τειχους χτυπουσαν ανελεητα τα θωρηκτα και τα αντιτορπιλικα της. Ο Tanaka δεν αργησε να απαντησει: όλα τα θωρηκτα αρχισαν να χτυπανε το τειχος, ενώ ένα μη-επανδρωμενο υποβρυχιο οχημα σταλθηκε μπροστα από την πομπη για να βρει και να απενεργοποιησει τις ναρκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου