Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

(34) Mishima

IIΙ


ΜΕΡΟΣ ΙΙI – MISHIMA


Ο Yuki Tanaka ηταν παραφρονας. Κανονικος παραφρονας, όχι σαν καποιους στρατιωτικους που παρασυρονταν από την οσμη του αιματος και την αισθηση του ολεθρου που προκαλουσαν. Στο παρελθον ειχε νοσηλευθει για τρεις μηνες σε μια ψυχιατρικη κλινικη του Ερμη, αλλα με την εκρηξη του πολεμου αφεθηκε ελευθερος, χαρις σε μια διαταγη υπογεγραμμενη από τον Διαδοχο Sakagami, τον μεσαιο γιο του Αρχοντα Mishima. Ο Αρχοντας Mishima δεν ειχε ιδεα για την διαταγη απελευθερωσης, μιας και ο ιδιος ειχε δωσει εντολη να κλειστει στο ασυλο, μετα από ένα βιαιο περιστατικο κατά το οποιο ο Tanaka ειχε κοψει το λαιμο ενός συνταγματαρχη σε ένα μπαρ, μονο και μονο γιατι το θυμα ειχε ζητησει ποτο διαφορετικο από αυτό που επινε ο θυτης. Και βεβαια, αυτή η πραξη ηταν το αποκορυφωμα σε μια σειρα βιαιων εγκληματων που ειχε διαπραξει ο Tanaka, τα οποια μεχρι τοτε παραβλεπονταν γιατι ηταν εις βαρος διαφορων συνδικαλιστικων ομαδων που μερικες φορες απειλουσαν την αρχουσα ταξη.
Ο Tanaka ειχε γεννηθει στην Osaka της Ιαπωνιας τον Φεβρουαριο του 2086. Η μανα του ειχε πεθανει στην γεννα, ενώ ο πατερας του τον ειδε για πρωτη φορα όταν ο Yuki ηταν εξι μηνων. Ο πατερας του ηταν φαλαινοκυνηγος της Mishima και τον ακολουθουσε μια ιστορια που ανεφερε ότι ηταν αυτος που ειχε σκοτωσει την τελευταια λευκη φαλαινα που ειχε απομεινει στην Γη. Αληθεια ή ψεματα, κανεις δεν ηξερε να πει, παντως ο ιδιος φροντιζε να συντηρει αυτόν τον μυθο που τον συνοδευε. Ειχε χασει το αριστερο του ποδι μετα από μια επιθεση ορκας που ειχε καταστρεψει το φαλαινοθηρικο του, αλλα η εταιρεια τον ειχε αποζημιωσει πληρωνοντας τα εξοδα για την αγορα και την τοποθετηση ενός τεχνητου, βιονικου ποδιου. Παρολα αυτά το μισος του για τις φαλαινες παρεμεινε ασβεστο και φροντισε να το περασει και στον γιο του.
Ο Yuki μεγαλωσε με την αδελφη του πατερα του, την Katsumi, και επιλεχθηκε να ακολουθησει τους υπολοιπους στον Ερμη μονο και μονο επειδη η θεια του ειχε σχεση με έναν ανωτατο αξιωματουχο της εταιρειας. Στην Εξοδο ο πατερας του εμεινε πισω κι ηταν από τους πρωτους που σκοτωθηκαν κατά την Ημερα της Μετανοιας.
Ο μικρος, χαρη στις γνωριμιες της θειας του, φοιτησε στα καλυτερα ιδιωτικα ιδρυματα της εταιρεας και το 2106 αποφοιτησε από την στρατιωτικη σχολη της Yamato με τον βαθμο του υπολοχαγου, αλλα δεν μπορεσε να ανελιχθει στην ιεραρχια επειδη κοπηκε στα ψυχολογικα τεστ στα οποια υπεβαλλε η Mishima τους αξιωματικους της.
Θυμωμενος με ολους ο Tanaka περασε τα επομενα χρονια ως παιδι για τα θεληματα των συμμοριων που λυμαινονταν τις πιο υποβαθμισμενες γειτονιες της Yamato. Η σκληροτητα και η αποφασιστικοτητα του συντομα τον ανεδειξαν ως έναν από τους αρχηγους των συμμοριων. Το 2109 ελεγχε ολη την περιοχη της Uzaka, την πιο κακοφημη δηλαδη συνοικια της Yamato, στην οποια δεν τολμουσε ουτε καν η ιδια η εταιρεια να στειλει δυναμεις καταστολης. Η περιοχη ηταν εκτος ελεγχου. Ο Tanaka ειχε φροντισει να εξολοθρευσει τους αντιπαλους του και να εχει οικονομικα εσοδα από κάθε μαγαζι της περιοχης.
Γνωριστηκε πρωτη φορα με τον Διαδοχο Sakagami το 2110, όταν μετα από μια γιγαντιαια επιχειρηση της πολιτοφυλακης της εταιρειας η Uzaka καθαριστηκε από κάθε κακοποιο στοιχειο. Ο Tanaka ηταν ενας από τους ελαχιστους που επεζησαν, οχι από τυχη ή επειδη ειχε κρυφτει, αλλα επειδη ο Διαδοχος θεωρησε ότι ενας τετοιος ανθρωπος θα του ηταν χρησιμος στα σχεδια του για την ανατροπη του πατερα του. Ο Διαδοχος του προσφερε αμνηστια για τα εγκληματα του, με ανταλλαγμα τις υπηρεσιες του προς τον Αρχοντα Mishima. Σκοπος του ηταν ο Tanaka να κερδισει την εμπιστοσυνη του Αρχοντα και να τον προδωσει όταν ο Sakagami εκρινε ότι θα ειχε φτασει ο καιρος. Αρχικα όλα κυλησαν ομαλα, αλλα ο Sakagami δεν ειχε υπολογισει την κυκλοθυμια και τον ταραγμενο ψυχικο κοσμο του Tanaka: ο Yuki αφοσιωθηκε στον Αρχοντα Mishima και εγινε ο πιο πιστος του υπηρετης, ανατρεποντας τα σχεδια του Διαδοχου. Ο Αρχοντας του ανεθεσε την διοικηση μιας ομαδας που θα επεβλεπε την λειτουργια της εταιρειας και θα εξαλειφε τυχον περιστατικα που θα μπορουσαν να την διαταραξουν.
Τα επομενα χρονια κυλησαν υπεροχα για τον Tanaka, ο οποιος εκανε ότι ηθελε χωρις να λογοδοτει σε κανεναν. Ο ιδιος ο Αρχοντας δεν μπορουσε πια να τον ελεγξει, αν και από πολύ νωρις καταλαβε ότι ειχε δωσει υπερμετρη εξουσια σε λαθος ατομο. Καποιες προσπαθειες που εγιναν με σκοπο την εξουδετερωση του (αρχικα ως πολιτικου προσωπου και αργοτερα και ως φυσικου) απετυχαν παταγωδως.
Τελικα στα τελη του 2119 ο Tanaka κλειστηκε στο ασυλο φρενοβλαβων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου