Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

(53) Π.Ω. 3

3η Πρωινη Ωρα

Ο Angus ειχε καταφαει τα νυχια και των δυο χεριων του και σκεφτοταν πολύ σοβαρα να αρχισει να μασουλαει τα δαχτυλα του. Με την εναρξη της μαχης, οι τακτικες ημιωρες αναφορες των υποβρυχιων του ειχαν σταματησει. Μια και μοναδικη αναφορα ηρθε από το Sturm η οποια μιλουσε για την βυθιση τριων υποβρυχιων της Bauhaus και εξι της Mishima. Δεκα λεπτα αργοτερα μια αναφορα από το Freiheit μιλουσε για την καταστροφη ενός υποβρυχιου της Mishima και κανενος δικου τους. Κι επειτα το χαος.
Ο Angus πολύ γρηγορα καταλαβε ότι οι αναφορες ειχαν γινει απλως για να γινουν και ότι δεν περιειχαν καμια αντικειμενικη αληθεια. Μην εχοντας άλλη λυση αποφασισε να αγνοησει οποιαδηποτε άλλη αναφορα εφτανε στο Rasputin.

Ο Akira ειδε απελπισμενος άλλο ένα υποβρυχιο τους να καταποντιζεται – το Hayashi χτυπηθηκε ταυτοχρονα από τρεις τορπιλες και διασκορπιστηκε στα μαυρα νερα. Ακομα κι αν υπηρχαν ελπιδες να βρεθουν επιζωντες στα υπολοιπα υποβρυχια που ειχαν χτυπηθει ή ακομα και βυθιστει αυτανδρα, το ατυχο πληρωμα του Hayashi δεν ειχε καμια ευκαιρια. Άλλο ένα υποβρυχιο – ο Akira δεν ειδε καλα, αλλα μαλλον ηταν το Iki – μπλεχτηκε στα συντριμμια του Hayashi, καθως προσπαθουσε να περασει από αναμεσα. Ο Akira κοιτουσε από το φινιστρινι σαν υπνωτισμενος, καθως τα συντριμμια του υποβρυχιου διασκορπιζονταν με αργες, νωχελικες κινησεις προς τα τεσσερα σημεια του οριζοντα καθως το Iki επεφτε πανω τους. Τα σκοτεινα νερα φαινονταν ακομα πιο μαυρα και μικρες μαυρες κουκιδες επεπλεαν ολογυρα από το πρωην Hayashi.
«Ανθρωποι», σκεφτηκε ο Akira σοκαρισμενος. Γαμωτο, ποτε δεν θα συνηθιζε τον πολεμο.
Λιγα μετρα πισω του ο Yuki χαμογελουσε σαν μανιακος. Δεν τον ενοιαζε ποσες απωλειες ειχε ο στολος του, δεν τον ενοιαζε που ειχε ως τωρα πεντε ή εξι υποβρυχια οτυ ειχαν τεθει εκτος μαχης, τον ενοιαζε ο ολεθρος. Με κάθε τιμημα. Εριξε μια φευγαλεα ματια προς τον Akira και το Iki που παλευε να ξεκολλησει από το συνονθυλευμα των μεταλλικων κομματιων του Hayashi και μετα εστρεψε την προσοχη του ξανα προς τα σοναρ. Κι αλλα εχθρικα υποβρυχια ειχαν πλησιασει αρκετα. Ωραια. Ακομα περισσοτεροι για το σφαγειο.
Εξαλλος από χαρα εδωσε διαταγη για ακομα περισσοτερη δυναμη πυρος, παρολο που τα υποβρυχια του ηδη χρησιμοποιουσαν ολο το οπλοστασιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου