Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

(52) Π.Ω. 2

2η Πρωινη Ωρα

Το Azukaru, ένα από τα πιο ελαφρα αναγνωριστικα υποβρυχια της Mishima προπορευοταν στην πομπη. Ηταν επισης και το πρωτο που περασε το νοητο οριο της περιοχης που σκαναραν τα σοναρ της Bauhaus. Στο Rasputin ο Peter πεταχτηκε σαν να τον ειχε διαπερασει ηλεκτρικο ρευμα.
«Εχω ενδειξη», ειπε απλα.
Ο Angus κουνησε το κεφαλι του καταφατικα.
«Σε θεση μαχης. Εντολη σε όλα τα πλοια.»

Κατά μηκος ολων των νοτιων παραλιων της ισημερινης ηπειρου τα υποβρυχια του Angus αρχισαν να παιρνουν θεσεις μαχης. Χαμηλωσαν ταχυτητα και μπηκαν σε κατασταση αναμονης. Το Azukaru πλησιαζε ακομα προς το μερος τους, χωρις να εχει την παραμικρη ενδειξη για τους εχθρους που παραμονευαν.
Στις 02:37 το Azukaru εγινε ορατο από το Donner, το οποιο εξαπελυσε δυο τορπιλες προς το μερος του. Ακριβως εικοσι ένα δευτερολεπτα αργοτερα η μια τορπιλη καρφωθηκε στην δεξια αποθηκη πυρομαχικων του Azukaru, ενώ η δευτερη το προσπερασε και καρφωθηκε στα βραχια, ένα μιλι μακρυτερα του. Η απεραντη σιωπη του ωκεανου διακοπηκε βιαια από την τερατωδη εκρηξη, καθως οι αποθηκες πυρομαχικων του Azukaru εκρηγνυνταν και ακολουθουσαν οι αποθηκες καυσιμων του. Μια τεραστια φυσαλιδα ανεβηκε στην επιφανεια της θαλασσας μεταφεροντας κομματια μεταλλου και ανθρωπινα μελη. Τα εσωτερικα μερη του υποβρυχιου πηραν νερο αμεσως και παρολες τις προσπαθειες του πληρωματος το Azukaru δεν καταφερε να αποφυγει την μοιρα του και αρχισε να βυθιζεται.
Αμεσως σημανε συναγερμος στο Hinode. Ο Yuki πεταχτηκε από την θεση του οπου ειχε ελαφρως αποκοιμηθει και αρχισε να δινει διαταγες μεγαλοφωνα σε οποιον εβλεπε μπροστα του. Ο Akira αποφασισε να τον αγνοησει, παρολο που ηξερε ότι αυτό που εκανε δεν ηταν και πολύ σοφο.
Εδωσε εντολη για πιο αραιο σχηματισμο στην πομπη των υποβρυχιων της Mishima και διεταξε να ανταποδωσουν τα πυρα.
Δυο λεπτα μετα την ολοκληρωτικη βυθιση του Azukaru, οι δυο υποβρυχιοι στολοι ηταν πλεον ορατοι ο ενας από τον αλλον. Ξεκινησε μια μανιασμενη επιθεση από την μια εταιρεια στην άλλη. Τα υποβρυχια της Bauhaus, καλυτερα οργανωμενα και ευρισκομενα σε ετοιμοτητα εδώ και αρκετες ωρες, ειχαν ηδη “κλειδωσει” τους στοχους τους, προτου καν η Mishima καταφερει να υπολογισει την αντιπαλη δυναμη.
Δεκαδες τορπιλες ριχτηκαν μεσα σε μολις δεκα λεπτα. Αλλα δυο υποβρυχια της Mishima χτυπηθηκαν και αποσυρθηκαν από την μαχη, αλλα δεν βυθιστηκαν. Οι περισσοτερες τορπιλες χτυπουσαν τα βραχωδη παραλια της ισημερινης ηπειρου, αποσταθεροποιωντας το υφαλοπρανες του. Ελαφρες κατολισθησεις περασαν απαρατηρητες αρχικα, αλλα αργοτερα ο Marshall Toth ανεφερε στο Γενικο Επιτελειο ότι υπηρξαν μικροι σεισμοι. Πανω στον πυρετο της μαχης τιποτα άλλο δεν ενδιεφερε ουτε την Mishima ουτε την Bauhaus.
Το Hammer χτυπηθηκε από μια τορπιλη του Nishi και με την σειρα του αποσυρθηκε στο τελος της πομπης. Για την επομενη μια ωρα, μεχρι δηλαδη να πλησιασουν αρκετα τα θωρηκτα και τα τορπιλοφορα των δυο εταιρειων μεταξυ τους, ένα υποβρυχιο της Bauhaus και ένα ακομα της Mishima βυθιστηκαν τελειως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου