Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

(30) Δεξίωση

Οργανωθηκε από ένα μικρο παρτυ σε κάθε πλοιο και υποβρυχιο που ακομα κι ο Angus δεν μπορεσε να αποφυγει. Ο Augustus τον επεισε να μεινουν πολύ παραπανω ωρα στο Blitzen, οπου ειχε οργανωθει ολοκληρη δεξιωση προς τιμην του Petrov. Ολοι οι ναυτες ηπιαν και ξεδωσαν και γενικοτερα επικρατησε τετοιο κλιμα χαλαρωτητας που αν το ηξεραν οι Capitol κι επιτιθονταν εκεινη την ωρα θα μπορουσαν να ειχαν παρει το αιμα τους πισω στο πολλαπλασιο.
Υπηρξαν τουλαχιστον δωδεκα αξιωματικοι που, συμφωνα με τα λεγομενα τους, γνωριζαν καποιον «πολύ υψηλα ισταμενο» στο Επιτελειο και θα κανονιζαν ώστε να παρασημοφορηθει ο Petrov. Ο ιδιος δεχοταν τις φιλοφρονησεις τους σχεδον αδιαφορα, με βλεμμα υπερανω ολων. Ο Angus δεν μιλησε καθολου μαζι του κι ο ιδιος ο Petrov δεν το επεδιωξε. Όπως φοβοταν ο Angus, η περηφανεια του ειχε ξεπερασει κάθε οριο. Εκατσε τρεις ωρες ακουγοντας τους να αλληλοσυγχαιρονται κι επειτα ζητησε συγγνωμη κι επεστρεψε στο Rasputin. Ο Augustus ειπε ότι θα εμενε λιγο ακομη.


Συννεφα ερχονταν από τον νοτο καλυπτοντας κάθε σπιθαμη του ουρανου. Ένα ελαφρυ αλλα ψυχρο αερακι ειχε σηκωθει. Ο Angus ανατριχιασε στιγμιαια κι επειτα ακουμπησε στην κουπαστη του υποβρυχιου, χαζευοντας τα κυματα. Το μυαλο του ταξιδευε.
Ο Albert, η μητερα του, η Katia…του ελειπαν ολοι. Ηθελε να γυρισει στο Heimburg, να τους ξαναδει ολους, αν βρισκοταν κι Al μαζι τους δηλαδη. Πιο πολύ του ειχε λειψει η Katia, η αγκαλια της, το αρωμα της, το κορμι της…
Δαγκωσε τα χειλη του ετοιμος να κλαψει. Βρισκοταν εγκλωβισμενος εδώ, μακρυα από ολους. Αν δεν υπηρχε και ο Augustus θα ειχε δηλωσει παραιτηση πιθανοτατα εδώ και πολύ καιρο.
«Σκατα… θα ζητησω μερικες μερες αδεια. Ετσι κι αλλιως η Capitol αποσυρθηκε. Εχει δικιο ο Ferdinand. Θα κανουν καιρο να ξαναβγουν στο πελαγος.»
Εκατσε για λιγο ακομα μονος του, συντροφια με τον ανεμο και τις μεθυσμενες φωνες των αντρων του που εφταναν αμυδρα ως τα αυτια του, με κλειστα τα ματια να συλλογιζεται το τελος του πολεμου.

Δεν καταφερε να παρει την αδεια που τοσο πολύ επιθυμουσε τελικα. Το Επιτελειο εξεδωσε ανακοινωση επιφυλακης για το Graveton γιατι υπηρχαν αναφορες από τους κατασκοπικους δορυφορους της εταιρειας για κινησεις της Capitol. Τελικα αποδειχτηκε ότι δεν υπηρχε περιπτωση η Capitol να προσπαθησει να επιτεθει στην Bauhaus, αλλα απλως οργανωνε την αμυνα της περιμετρικα της Ισημερινης Ηπειρου, γιατι άλλη μια επιθεση της Bauhaus θα τους εξολοθρευε.
Από την μερια της η Bauhaus αργησε πολύ να αποφασισει το αν θα επιτεθει ξανα τωρα που η Capitol ηταν αδυναμη, αλλα ο Angus σκεφτηκε ότι οποιαδηποτε κινηση εναντιον τους θα γινοταν αμεσα αντιληπτη, χανοντας ετσι το πλεονεκτημα του αιφνιδιασμου. Ετσι δεν επιτεθηκε, ενώ αν το ειχε επιχειρησει υπηρχαν μεγαλες πιθανοτητες η Bauhaus να ειχε εξαλειψει μια απειλη από τον πλανητη της. Οι δυναμεις του Johnson παρεμειναν απομονωμενες στην Ισημερινη Ηπειρο, ενώ οι δυναμεις του Weinstein αρχισαν να μετακινουνται προς τα νοτιοανατολικα, στο Anchra Bay, που αποτελουσε την εισοδο για τον ωκεανο Schwarztot.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου