Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

(58) Π.Ω. 8

8η Πρωινη Ωρα

Ο υποβρυχιος στολος της Mishima πλησιαζε ολοενα και περισσοτερο το Kaiser και τα θωρηκτα της Bauhaus, αλλα ο Petrov το ειχε παρει χαμπαρι ηδη, όπως και ο Angus. Ο Γενικος Διοικητης εδωσε διαταγη στα δικα του υποβρυχια να κοψουν τον δρομο στην Mishima, με σκοπο να διαφυλαξει τα πλοια του στολου.
Εικοσι ατμοκινητα και εφτα πυρηνοκινητα υποβρυχια δημιουργησαν ένα ημικυκλιο ένα μιλι μπροστα από το Kaiser το οποιο για άλλη μια φορα βρισκοταν στην πρωτη γραμμη της μαχης. Στις 08:31 η πρωτη τορπιλη από το υποβρυχιο Sizuro χτυπησε το ατμοκινητο Kalt, ακριβως στις δεξαμενες καυσιμων του. Ετσι ξεκινησε ο υποβρυχιος πολεμος του Graveton, που μεχρι τοτε ηταν και θα παρεμενε ο μοναδικος στο ειδος του.
Ο Petrov, από την αιθουσα διακυβερνησης του Kaiser, ειδε μια λαμψη να φωτιζει τον βυθο του ωκεανου και αμεσως μετα η θαλασσα ακριβως από πανω της υψωθηκε, σαν κατι από κατω να την ειχε σπρωξει. Δεν ακουστηκε τιποτα, ουτε ο ηχος της εκρηξης των δεξαμενων καυσιμων, ουτε ο ηχος της τορπιλης που εβρισκε τον στοχο της. Το Kalt βυθιστηκε χωρις κανενας στην επιφανεια να το παρει χαμπαρι.
Καθως μερικες δειλες ακτινες ηλιου εκαναν την εμφανιση τους αναποφασιστες αναμεσα από τα μαυρα συννεφα του Νοτου, η σφαγη που ειχε ξεκινησει εδώ και αρκετες ωρες στην επιφανεια του ωκεανου, μεταφεροταν πλεον και στα βαθη του.
Τα υποβρυχια των δυο εταιρειων βομβαρδιζαν το ένα το άλλο, μειωνοντας ολοενα και περισσοτερο την αποσταση μεταξυ τους και αδιαφορωντας για τα συντριμμια των πλοιων και τα διαμελισμενα πτωματα που βυθιζονταν σιγα-σιγα.
Αλλα δυο υποβρυχια της Bauhaus και τεσσερα της Mishima ειχαν τεθει εκτος μαχης μεχρι τις 08:59. Οι δυο εταιρειες πολεμουσαν μανιασμενες η μια την άλλη, με μοναδικο σκοπο την πληρη εξολοθρευση του εχθρου. Ικανοποιημενος από την εξελιξη της μαχης, ο Petrov εδωσε διαταγη στο Kaiser να αποσυρθει πισω από τα θωρηκτα της Bauhaus.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου