Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

(44) Το πλήρωμα του χρόνου

Και στα βορειοδυτικα, στο συμπλεγμα των τριαντα κοραλλιογενων νησιων οπου ειχε καταφυγει τα τελευταια τρεισιμιση χρονια ο στολος της Capitol, μετα την ντροπιαστικη της ηττα από ένα και μοναδικο πλοιο της Bauhaus, ο Tom Johnson ενημερωνοταν από το γραφειο υποκλοπων ότι ο Angus Weinstein ετοιμαζοταν να αντιμετωπισει έναν καινουργιο εχθρο.
Αφησε να πεσουν στο πατωμα τα χιλιαδες γραμματα που ζητουσε να του φερνουν κάθε δυο εβδομαδες με το ταχυδρομειο, γραμματα από τις οικογενειες των συντροφων του που ειχαν πεθανει πριν τρια και κατι χρονια, αλλα που οι δικοι τους τους θεωρουσαν ακομη ως αγνοουμενους, γραμματα για τα ατομα που όχι μονο δεν μπορεσε, αλλα δεν εκανε και καμια προσπαθεια να τα σωσει κι επειτα γεμισε άλλο ένα ποτηρι με κρασι. Το κατεβασε μονοκοπανια και το εσφιξε τοσο δυνατα στην παλαμη του, που το εσπασε και εκοψε το χερι του. Δεν εδωσε σημασια στο αιμα που ετρεχε – κοιταξε εξω από το παραθυρο του, προς το μερος οπου υπεθετε ότι θα βρισκοταν ο Angus και τον καταραστηκε για ακομα μια φορα.
Δεν ειχε τολμησει ποτε του να πει τον ακριβη αριθμο των ατομων που πεθαναν στην επιθεση – και η ιδια η εταιρεια δεν ζητησε ποτε να μαθει. Ετσι κι αλλιως κάθε μερα ερχονταν αναφορες για χιλιαδες νεκρους, και η υποθεση του Graveton ειχε ηδη μπει στα στρατιωτικα αρχεια. Η μοναδικη παρενεργεια ηταν η αμεση διαταγη που ειχε ερθει από το Γενικο Επιτελειο της Capitol, από τον ιδιο τον Jack Kramer, που ανεφερε ότι ο στολος θα επρεπε να αποσυρθει σε συγκεκριμενο μερος και να μην ξανακινηθει χωρις εντολη. Αν και αρχικα η καθολου διακριτικη επεμβαση του Kramer σε μια επιχειρηση και σε ένα πεδιο πολεμου στο οποιο δεν διεθετε καθολου εμπειρια, ξενισε και εκνευρισε τον Tom, τελικα καταλαβε ότι δεν μπορουσε να κανει τιποτα άλλο περα από το να υπακουσει.
Τελικα όμως ειχε ερθει η ωρα της πληρωμης. Οι αναφορες ελεγαν ότι ο στολος του Weinstein κινιοταν προς τα νοτιοανατολικα, πιθανοτατα προς το Anchra Bay. Εδωσε διαταγη σε έναν ναυτη που ετυχε να περναει εξω από το δωματιο του να αρχισουν να προετοιμαζονται για αθορυβη πορεια κι εβαλε άλλο ένα ποτηρι κρασι.
«Ερχομαι Angus. Ερχομαι.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου