Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

(43) Σφαγή

Τα υποβρυχια της Mishima εκοψαν ταχυτητα και κατευθυνθηκαν προς το κοπαδι, ενώ τα πλοια συνεχισαν την πορεια τους. Το υποβρυχιο του Tanaka ηταν το πρωτο που εβαλλε κατά των ειρηνικων πλασματων.
Η τορπιλη χτυπησε ένα αρσενικο μηκους 150 μετρων στο κεφαλι και εσκασε διαλυοντας του το. Αιμα και λιπος απλωθηκαν στα μαυρα νερα και σχηματισαν μια γραμμη καθως το κητος βυθιζοταν.
Κι άλλες τορπιλες χτυπησαν το κοπαδι, τραυματιζοντας τους θαλασσιους γιγαντες και σκοτωνοντας δυο ακομα. Τα υπολοιπα αρσενικα, μην γνωριζοντας τι συνεβαινε μαζευτηκαν πιο κοντα το ένα με το άλλο για να προστατευσουν τα θηλυκα. Ουτε ένα τους δεν σκεφτηκε να επιτεθει στα υποβρυχια που συνεχιζαν να τα βομβαρδιζουν. Ο Tanaka νομισε ότι ακουσε βρηχυθμους απογνωσης και πονου, αλλα επεισε τον εαυτο του ότι ηταν η φαντασια του. Που ακουστηκε αλλωστε τα ψαρια να εχουν συναισθηματα!
Ο Akira Kim, από την καμπινα του ακουσε κι αυτος τις φωνες των κητοειδων. Ανατριχιασε. Τα πλασματα δεν ειχαν κανει κατι κακο, απλως ο Tanaka ειχε βρει την ευκαιρια να ξεσπασει πανω τους. Ο ιδιος φοβοταν για την αντιδραση των κητοειδων, τωρα που ειχαν ξεπαστρεψει πολλα από αυτά. Δεν ηξερε τι να κανει – περπατησε λιγο στον διαδρομο εξω από το δωματιο του, αλλα δεν βρηκε καπιοα λυση. Αποφασισε να επιστρεψει στην γεφυρα.
Ουτε ο ιδιος δεν περιμενε να εκπλαγει τοσο πολύ από την χαρα που εδειχναν οι πολυβολητες και οι χειριστες των βαρεων οπλων του υποβρυχιου καθως εξολοθρευαν τα ανυπερασπιστα θηλαστικα. Με την ακρη του ματιου του ειδε τον Tesui να κειτεται νεκρος στο πατωμα, με τον λαιμο του λυγισμενο σε αφυσικη γωνια. Μια παχια λωριδα αιματος ξεκινουσε από την κορυφη του κεφαλιου του και εφτανε μεχρι την οθονη του σοναρ οπου καθοταν όταν τον ειδε για τελευταια φορα ζωντανο ο Akira. Τα μελη του πληρωματος εβαζαν τωρα στοιχημα για το αν θα καταφερναν να πετυχουν ένα υπερβολικα ογκωδες κητοειδες, με μηκος που ξεπερνουσε τα 250 μετρα. Φρικιασμενος διαπιστωσε ότι ολοι το απολαμβαναν. Κοιταξε από το περισκοπιο και ειδε το χαος που ειχε δημιουργησει ο Tanaka.
Τα κουφαρια των κητοειδων επεπλεαν κομματιασμενα, ενώ οσα ειχαν απομεινει ζωντανα προσπαθουσαν ακομα να προστατεψουν τα θηλυκα. Ουτε ένα τους δεν ειχε μετακινηθει εστω και στο ελαχιστο προς το μερος των υποβρυχιων. Ο βυθος ειχε γεμισει με κομματια κρεατος και αιμα και ηταν θεμα χρονου μεχρι η μυρωδια να τραβηξει τους πυραμιδοκεφαλους καρχαριες που καραδοκουσαν στην περιοχη.
Καποια ειχαν τραυματιστει τοσο ασχημα που σιγουρα δεν θα επιζουσαν. Ο Akira ειδε ένα κητοειδες με μια τεραστια τρυπα στα πλαγια του σωματος του να προσπαθει να κολυμπησει χωρις επιτυχια μιας και το πτερυγιο του ειχε καταστραφει τελειως. Ο κυβερνητης μπορουσε να δει μεχρι και τα εσωτερικα του οργανα να παλλονται. Αφησε με αργες κινησεις το περισκοπιο και επιασε το κεφαλι του απελπισμενος.
Ο Tanaka τον παρατηρησε με την ακρη του ματιου του αλλα δεν του ειπε τιποτα. Αφου ειχαν γινει όλα οπως τα ηθελε δεν υπηρχε λογος για να κανει περαιτερω φασαρια.
Μετα από μολις ένα τεταρτο ανελεητου σφυροκοπηματος τα περισσοτερα από τα αρσενικα κητοειδη ηταν νεκρα ή πολύ ασχημα χτυπημενα. Το ‘τειχος’ ασφαλειας που ειχαν προσπαθησει να δημιουργησουν ηταν πλεον εξαφανισμενο. Τα θηλυκα ηταν πολύ πιο πισω από τα αρσενικα και δεν φαινονταν καν στο σοναρ. Ο Tanaka θεωρησε ότι το να τα πλησιασει θα ηταν περιττο και θα καταναλωνε ασκοπα καυσιμα. Διεταξε να πυροδοτησουν μια πυρηνικη τορπιλη προς τον βραχο οπου πιστευε ότι ειχαν φωλιασει τα θηλυκα και να απομακρυνθουν ταχυτατα. Ο Akira τον παρατηρουσε με γυαλινο βλεμμα. Δεν μπορουσε ουτε να μιλησει.
Μια πυρηνικη τορπιλη ξεκινησε το ολεθριο ταξιδι της από το υποβρυχιο Shongun και καρφωθηκε στον κοραλλιογενη υφαλο του Pearlhill, ένα μερος σπανιας ομορφιας στο οποιο οντως μαζευονταν τα θηλυκα κητοειδη για να γεννησουν. Ο στολος απομακρυνθηκε και μολις βρισκονταν σε αποσταση ασφαλειας ο Tanaka εδωσε εντολη για να πυροδοτησουν την βομβα.
Μια αθορυβη λαμψη φωτισε τον βυθο. Τα πλασματα της θαλασσας σταματησαν για λιγο τις αεναες βολτες τους και παρακολουθησαν απορημενα καθως ο υφαλος κομματιαζοταν. Στην επιφανεια ένα συντριβανι υψους 100 μετρων εκανε αισθητη την εκρηξη μεχρι τα νοτια παραλια της Ισημερινης Ηπειρου. Ο σεισμος που ακολουθησε, μιας και ο υφαλος βρισκοταν πανω σε τεκτονικη πλακα, καταγραφηκε μεχρι κι από το Τεκτονικο Ινστιτουτο του Heimburg. Στον βυθο του Arsvein δημιουργηθηκε ένα ρηγμα που παρεσυρε ολο τον υφαλο και την ζωη που φιλοξενουσε στην αβυσσο. Τονοι μαγματος ανεβηκαν στην επιφανεια και παγωσαν αμεσως από το ψυχρο νερο του ωκεανου, δημιουργωντας ένα μικρο συμπλεγμα τεφρονησιδων. Διαδοχικα τσουναμια χτυπησαν τα νοτια παραλια της ηπειρου, καταστρεφοντας διαφορα ψαροχωρια. Παρολα αυτά ο στολος της Mishima συνεχισε αταραχος τον δρομο του, αδιαφορωντας για ολη την οικολογικη καταστροφη που ειχε δημιουργησει μεσα σε μια μολις ωρα.

Μια ωρα μετα την πυρηνικη εκρηξη στον υφαλο Pearlhill, ενας εξαλλος Paulus Dante επικοινωνησε με την βαση Und-Akre και τον Marshall Toth απαιτωντας να μαθει τι διαολο συνεβαινε στον ωκεανο Schwarztot. Ο Toth του περιεγραψε οσα ειχαν γινει, μη ξεχνωντας να αναφερει οτι ειχε ηδη ενημερωσει για τις κινησεις της Mishima το Γενικο Επιτελειο.
Δοθηκαν διαταγες επιφυλακης σε ολο τον ωκεανο Schwarztot και σε ολο το Αρχιπελαγος Graveton. Η αψυχολογητη ενεργεια του Tanaka να χτυπησει με ολες του τις δυναμεις τοσο την Und-Akre οσο και το κοπαδι των κητοειδων ειχε ηδη προσφερει στην Bauhaus οσες πληροφοριες χρειαζοταν για την ναυτικη δυναμη της Mishima. Οι δυναμεις του Angus Weinstein παραταχθηκαν για μαχη στο Anchra Bay, που αποτελουσε την μοναδικη νοτια εισοδο στο Αρχιπελαγος Graveton.
Επειτα απλως περιμεναν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου