Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

(56) Π.Ω. 6

6η Πρωινη Ωρα

Οι δυο στολοι ειχαν σταθει ο ενας απεναντι από τον αλλον, χωρις να κινουνται, χωρις να σαλευουν. Στον βυθο, η μαχη ειχε ληξει και οι δυο δυναμεις ειχαν αποσυρθει, προσπαθωντας να καταμετρησουν ζημιες και απωλειες.
Για αρκετη ωρα υπηρξε απολυτη ηρεμια στον ωκεανο Schwarztot, και μεχρι και η θαλασσα ειχε ηρεμησει, σαν να κρατουσε την ανασα της για αυτά που επροκειτο να συμβουν. Οι ναυτες και οι αξιωματικοι και των δυο εταιρειων καθονταν σε αναμμενα καρβουνα, καθως ολοι περιμεναν μια επιθετικη κινηση από καποιον, που όμως δεν ερχοταν. Ο Angus βρισκοταν στην ιδια κατασταση που βρισκοταν και πριν πεντε ωρες, μονο που τωρα πλεον ηταν και σωματικα καταπονημενος. Ετριβε ολο και πιο συχνα τα ματια του και ειχε σωριαστει σε μια καρεκλα χωρις να μπορει να κουνηθει. Ο Peter του προτεινε να παει να κοιμηθει αλλα εκεινος ουτε που απαντησε. Το μυαλο του πετουσε αλλου.
Ο Gebrecht περιμενε κι αυτος καποια κινηση, αλλα δεν γινοταν τιποτα. Καθως περιμενε, ηρθε άλλο ένα μηνυμα απο τον von Krauss, το οποιο και προωθησε προς τον Petrov. Εκεινος απλα του εριξε μια ματια χωρις να το σχολιασει.
Τελικα ο ασταθμητος παραγοντας που λεγοταν Petrov πηρε την αποφαση να επιτεθουν πρωτοι. Ο Angus καθοταν ακομα στην καρεκλα του με τα χερια του στο κεφαλι που ειχε αρχισει να τον ποναει, όταν ο Peter τον ενημερωσε ότι υπηρχε κινηση στην επιφανεια.
«Τι κινηση;» ρωτησε απορημενος ο Angus, αν και υποψιαζοταν ηδη την απαντηση.
«Ο Petrov…κινειται προς την Mishima!» απαντησε ο Peter ξεπνοα.
«Με ποιανου την εντολη…γαμωτο!» ξεσπασε ο Angus. Αρπαξε τον ασυρματο.
«Συνδεσε με με το Kaiser!» φωναξε στον Mikael. Εκεινος κουνησε αρνητικα το κεφαλι του.
«Εχουν διακοπει ολες οι επικοινωνιες με το Kaiser.» ειπε δειλα.
«Από ποτε;»
«Απ’ όταν δωσατε εντολη να πλησιασει στην κεφαλη της νηοπομπης. Πρεπει να την διεκοψε ο ιδιος ο πλοιαρχος.»
Ο Angus ενιωσε το κεφαλι του να προσπαθει να εκραγει.
«Πλησιαστε προς την αρχη της πομπης. Μην προσπερασετε τα υπολοιπα υποβρυχια, αλλα θελω να ειμαι πιο κοντα στον Petrov.»
Με αργες κινησεις το Rasputin πλησιασε προς το Anchra Bay, μπαινοντας πλεον σε μια ζωνη οπου ηταν πιθανο – αν και όχι ακομα ευκολο – να χτυπηθει από εχθρικα πυρα. Από την καμπινα οπου ειχε περασει τις περισσοτερες ωρες της παρουσιας του στο υποβρυχιο ο von Krauss αισθανθηκε ότι το υποβρυχιο κινουνταν. Αποφασισε να βγει από το δωματιο του για να μπορεσει να βρει τις καινουργιες συντεταγμενες. Μεχρι τοτε εστελνε στον Gebrecht τις ιδιες και τις ιδιες που ειχε παρει μολις ειχε επιβιβαστει στο σκαφος. Καιρος για κατι διαφορετικο.
Μην μπορωντας να ξερει πως θα εξελισσοταν η υπολοιπη μερα, κατευθυνθηκε προς τον θαλαμο διακυβερνησης.

Το Kaiser προχωρησε μπροστα από όλα τα υπολοιπα σκαφη, τα οποια παραμερισαν για να μπορεσει να χωρεσει ο τεραστιος ογκος του. Εκτοξευσε εξι βομβες βυθου που κατευθυνθηκαν προς τους Mishima και τα αεροπλανα του αρχισαν να προετοιμαζονταν.
Το Kaiser ακολουθησαν και τα υπολοιπα πλοια του στολου. Πρωτα ξεκινησε το νοτιο τμημα του στολου που βρισκοταν διπλα στο νησι Breven και ακολουθησε το μεσαιο. Το βορειο τμημα, με επικεφαλης το Blitzen του Gebrecht, παρεμεινε στην θεση του.
Το Kaiser πλησιασε στα τρια ναυτικα μιλια την Mishima και μονο τοτε τα τορπιλοφορα και τα θωρηκτα της αρχισαν να κινουνται. Η νηοπομπη της ανοιξε στα δυο προσπαθωντας να περικυκλωσει το Kaiser και τα υπολοιπα πλοια της Bauhaus που πλησιαζαν.
Μια από τις βομβες του Kaiser χτυπησε το θωρηκτο Yokohama, αλλα δεν του εκανε μεγαλες ζημιες. Καποιες φλογες που εξαπλωθηκαν προς το καταστρωμα 2 και 3 σβηστηκαν σχεδον αμεσως. Το Yokohama απαντησε, αλλα οι βολες του ηταν αστοχες.
Καθως τα θωρηκτα της Bauhaus πλησιαζαν τα θωρηκτα της Mishima μια γενικευμενη συρραξη ξεκινησε. Από το Kaiser απογειωθηκαν εντεκα βομβαρδιστικα τα οποια αφου εκαναν μερικους κυκλους πανω από τα πλοια της Mishima, τελικα βομβαρδισαν το τορπιλοφορο Naruto και το θωρηκτο Tokyo, που βρισκοταν ακριβως διπλα του. Πυρινες γλωσσες ξεπηδησαν από τα καταστρωματα των πλοιων και η σκοτεινη από τα συννεφα μερα ελαμψε. Υποκωφες εκρηξεις ακουστηκαν καθως η γεφυρα του Tokyo κατερρεε με παταγο. Οι φλογες εξαπλωθηκαν πολύ γρηγορα στα εσωτερικα καταστρωματα και τις αποθηκες καυσιμων και πυρομαχικων. Τα βομβαρδιστικα της Bauhaus εκαναν έναν γυρο πανω από το Kaiser και επεστρεψαν στους ιδιους στοχους. Το Naruto ειχε καταφερει κουτσα-στραβα να απομακρυνθει από το Tokyo. Οι πιλοτοι επικεντρωθηκαν στο Tokyo.
Εριξαν άλλη μια σειρα από βομβες, αυτή τη φορα μεγαλυτερης ισχυος. Τα αντιαεροπορικα πολυβολα και τα κανονια του Tokyo ανατιναχθηκαν και σκορπισαν στην θαλασσα, σε μια αρκετα μεγαλη διαμετρο γυρω από το πλοιο. Κανα-δυο γερανοφορα σκαφη που υποστηριζαν το θωρηκτο για αμεση επισκευη τυχον ζημιων του, βυθιστηκαν με την μια καθως ένα μεγαλο κομματι της γεφυρας που ειχε αποκολληθει απο το υπολοιπο σκαφος επεσε πανω τους.
Από την ταραχη και τον τρομο τους πολλοι ναυτες του Tokyo επεφταν στα βαθια και αγρια νερα, χωρις να σκεφτουν τι εκαναν. Πολλοι σκοτωθηκαν από την σφοδροτητα της πτωσης, καθως το υψος ηταν τοσο πολύ που ηταν σαν να προσγειωνονταν σε συμπαγες τσιμεντο. Οσοι επεζησαν από την πτωση, πνιγηκαν. Και οσοι ηταν αρκετα τυχεροι ώστε να επιζησουν και από την πτωση και από τον πνιγμο στα ορμητικα νερα του Schwarztot, τελικα σκοτωθηκαν από τα φλεγομενα κομματια του πλοιου που εβρεχε ο ουρανος, καθως ολοενα και περισσοτερες εκρηξεις το αποτελειωναν.
Μια τορπιλη από καποιο τορπιλοφορο της Bauhaus επληξε το Tokyo στην δεξια μερια του. Οι δεξαμενες καυσιμων του διερραγησαν. Μια τεραστια εκρηξη, που στον Petrov θυμισε το πώς το Freedom Fighter της Capitol κατεληξε στον βυθο πριν τρια χρονια, τιναξε οσο από το Tokyo ειχε απομεινει στον αερα. Το ωστικο κυμα παρεσυρε ότι βρηκε στον δρομο του και ταρακουνησε ακομα και το Kaiser. Οι επικοινωνιες μεταξυ των Mishima διεκοπησαν, όπως αλλωστε και μεταξυ αρκετων πλοιων της Bauhaus, κυριως αυτων που βρισκονταν πιο κοντα στο σημειο της εκρηξεις. Τα σοναρ σταματησαν να λειτουργουν. Ανθρωποι (ή μαλλον κομματια τους) εκτοξευθηκαν μεχρι τα παραλια της ισημερινης ηπειρου, που βρισκοταν τρια μιλια από το επικεντρο της εκρηξης. Το Tokyo, χωρισμενο σε εφτα ή οχτω κομματια πλεον, βυθιστηκε σαν πετρα. Το Naruto αποδειχτηκε ότι δεν ειχε απομακρυνθει αρκετα από το θωρηκτο, με αποτελεσμα να ταλαντευτει και να αναποδογυρισει.
Η Mishima βιωνε μια τραγωδια. Ο Akira εβλεπε τις σκηνες τις καταστροφης που εκτυλισσονταν σε ολο το πελαγος και δεν πιστευε στα ματια του. Η Bauhaus ελεγχε το παιχνιδι και ο Tanaka δεν εκανε καμια κινηση για να το αλλαξει αυτό. Στραφηκε προς το μερος του και τον ειδε να ροχαλιζει απλωμενος σε μια καρεκλα, με το στομα ανοιχτο και σαλια να τρεχουν στο σαγονι του. Ηταν τυφλα στο μεθυσι παλι.
Τριζοντας τα δοντια του ο Akira εδωσε διαταγη για αμεση αντεπιθεση. Και αποφασισε να επιτεθει παλι με τα υποβρυχια του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου