Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

(18) Απόβαση

Την επομενη μερα, πενηντα φουσκωτα σκαφη με 600 στρατιωτες κατευθυνθηκε προς το νησι. Κανενα αλλο πλοιο δεν βρισκοταν αγκυροβολημενο, εκτος απο ενα μεταγωγικο της Capitol, το οποιο πολυ γρηγορα αχρηστευτηκε απο τους εκπαιδευμενους κομαντο της Bauhaus. Το πληρωμα του, εικοσι ναυτες που δεν ειχαν καμια ιδιαιτερη εμπειρια απο πολεμο, σφαγιαστηκε αμεσα και αποτελεσματικα.
Οι Bauhaus εκαναν αποβαση στο νησι και χωριστηκαν σε τριαντα ομαδες πουαρχισαν να το χτενιζουν. Αν και η Capitol ηξερε οτι η Bauhaus ειχε φτασει πολυ κοντα τους, εντουτοις το γεγονος οτι δεν τους ειχε επιτεθει αμεσως τους καθησυχασε. Η επιφυλακη ηταν μειωμενη εκεινες τις μερες, μιας και στα τελη Οκτωβριου γινοταν η ετησια αλλαγη φρουρας, κατι που ο Brezhnev το γνωριζε. Εκεινες οι μερες ηταν οι πιο ιδανικες για μια επιθεση γιατι οι στρατιωτες που ηδη βρισκονταν εκει ειχαν το μυαλο τους στην επιστροφη στην μητρικη βαση. Οι κομαντος εξουδετερωσαν ολους τους σκοπους της εξωτερικης περιμετρου μεσα σε τρια λεπτα και παγιδευσαν με εκρηκτικα ολα τα φυλακια.
Στις 23.57 ακριβως δοθηκε το συνθημα απο τον αρχηγο της ομαδας. Μια σειρα δυνατων εκρηξεων αντιλαλησε σε ολο το νησι, καθως εξηντα φυλακια γεματα εκρηκτικα τιναζονταν στον αερα. Καπνος τυλιξε ολο το νησι. Οι Bauhaus εκαναν εφοδο απεναντι στους σαστισμενους Capitol οι οποιοι δεν προλαβαν να αντιδρασουν. Καποιοι δοκιμασαν να αντισταθουν, αλλα οι περισσοτεροι απλως παραδοθηκαν. Ο αρχηγος της βασης προσπαθησε να ξεφυγει, αλλα τον συνελαβαν λιγα μετρα μακρυα.
Η μαχη ηταν συντομη, παρολο που οι δυναμεις της Capitol υπερτερουσαν. Οι λιγοι ενοπλοι που βρισκονταν εκεινη τη στιγμη σε θεση μαχης σκοτωθηκαν απο μια ομαδα Bauhaus που τους υπερφαλαγγισε απο δεξια. Εικοσι λεπτα μετα τις πρωτες εκρηξεις, ολοι οι Capitol ειχαν τεθει εκτος μαχης ή ειχαν παραδοθει. Ο αρχηγος τους οδηγηθηκε στο Arcturus, οπου και θα τον ανεκριναν, ενω οι υπολοιποι Capitol, πανω απο οκτακοσια ατομα, μαντρωθηκαν σε εναν περιφρακτο χωρο οχι πανω απο 200 τετραγωνικα. Εκατο στρατιωτες της Bauhaus εμειναν εκει να τους φυλανε, οπλισμενοι με βαρια πολυβολα HMG. Οι εντολες ηταν απλες: αν εστω κι ενας εκανε μια προσπαθεια να κινηθει εναντιον τους, τοτε θα τους εκτελουσαν ολους.

Με το νησι καθαρο απο εχθρικες δυναμεις ο στολος του Brezhnev ελλιμενιστηκε στα ανατολικα και, οπως και στο Kar-Auth, ετσι κι εδω δημιουργηθηκε μια σειρα απο ναρκες που εφταναν μεχρι και οκτω ναυτικα μιλια απο το νησι. Ο Brezhnev αποφασισε να μην ασχοληθει περαιτερω με τους αιχμαλωτους. Δεν ηθελε να τους σκοτωσει, αλλα θα το εκανε αν δεν του εδιναν αλλη επιλογη.
Η Bauhaus πολυ γρηγορα εστησε μια αρκετα ισχυρη βαση εκει και ενισχυσεις κατεφτασαν απο το Ισταρ τον Μαιο του επομενου ετους. Ο στολος παρεμεινε ακινητος για ενα μεγαλο χρονικο διαστημα, προκειμενου να σιγουρεψει την ασφαλεια του νησιου. Το καλοκαιρι του 2139 οι αιχμαλωτοι μεταφερθηκαν στο Ισταρ και παραδοθηκαν στα χερια του Marshall Toth, στο Heimburg.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου