Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

(21) Απολογισμός

Πισω στην βαση της Capitol, ο Tom Johnson εμαθε με αυξανομενη ανησυχια τα νεα. Το αεροπλανοφορο που ειχε στειλει σαν επιπλεον προστασια για το νησι, ειχε παρει τον δρομο της επιστροφης, αφου ειχε δει απο μακρυα τις φλογες που ειχαν ηδη τυλιξει το Arnoth. Και τα δυο νησια ειχαν χαθει, απο προσωπικα λαθη του Johnson που προτιμησε να κρατησει τον στολο του κοντα στην Ισημερινη Ηπειρο, παρα να τα προστατεψει. Δεν μετανιωνε ομως: ηξερε οτι η Bauhaus ηθελε απο αυτον να στειλει παραπανω δυναμεις εκει, ωστε να αποδυναμωθει ο στολος. Αν δεν ειχε τις πληροφοριες του που ανεφεραν οτι υπηρχαν ηδη αρκετα εχθρικα πλοια νοτια του κι οτι αλλος ενας μεγαλος στολος πλησιαζε απο τα βορεια, μπορει και να ειχε πεσει στην παγιδα που του ειχε στησει η Bauhaus. Προσπαθησε να σκεφτει ψυχραιμα, αλλα καταλαβε οτι δεν μπορουσε να κανει πολλα πραγματα πλεον για το Αρχιπελαγος. Οι εχθροι τον ειχαν περικυκλωσει απο τρεις μεριες και η μονη του επιλογη αυτη την ωρα ηταν να κρατησει μαζεμενα τα πλοια του ωστε να μπορεσει να αντισταθει με καποιες ελπιδες οταν γινοταν η τελευταια επιθεση.
Προσευχηθηκε να πανε ολα καλα.


***

Με τα μεγαλα νησια των Χιλιων Νησων στην κατοχη της Bauhaus, η βαρια βιομηχανια της επανηλθε. Νεα οπλικα συστηματα δημιουργηθηκαν και τα υπολοιπα μετωπα της εταιρειας ενισχυθηκαν. Η εταιρεια εχοντας πλεον να πολεμησει με δυο μονο εχθρους στην Αφροδιτη, μιας και η Imperial ειχε φυγει δυο χρονια πριν, μπορεσε να αντιστρεψει την εις βαρος της κατασταση, παρολο που ο μεγαλος πονοκεφαλος της ηταν η Capitol. Και αυτη τη στιγμη η μοιρα του πολεμου με την εταιρεια αυτη βρισκοταν στα χερια τριων ικανων ναυαρχων, που ομως μπορει και ολες τους οι προσπαθειες να μην εφταναν για την νικη.

Ο στολος του Brezhnev τους επομενους εφταμιση μηνες σαρωσε ολα τα μικρα νησια που βρισκονταν μεταξυ των δυο μεγαλυτερων νησιων και τα καθαρισε τελειως απο καθε εχθρικη παρουσια. Η αποφαση του Olufsson να μην πιασει αιχμαλωτους φανηκε να αρεσει στον Brezhnev, ο οποιος εδωσε εντολες για θανατωση ολων των αντιπαλων στρατιωτων οποτε γινονταν αντιληπτοι. Οι βασεις των Capitol, μικρες και επανδρωμενες απο λιγα ατομα, δεν μπορεσαν ποτε να αποτελεσουν σημαντικη απειλη για τις δυναμεις της Bauhaus. Οι δε στρατιωτες τους, εφησυχασμενοι απο τα προηγουμενα χρονια που απλως εκαναν διακοπες στα νησια εκει, το μονο που μπορουσαν να κανουν ηταν να παραδοθουν, ελπιζοντας σε μια ανθρωπινη αντιμετωπιση, που ομως δεν ερχοταν ποτε. Ο Johnson μαθαινε καθημερινα για τα νησια που περιερχονταν στον ελεγχο της Bauhaus και οτι δεν υπηρχαν επιζωντες και δεν μπορουσε να κανει τιποτα, οσο και αν θα το ηθελε. Υπηρξαν και αναφορες για βιαιοτητες της Bauhaus απεναντι σε νησιωτες οι οποιοι προσπαθησαν να υπερασπιστουν με τα ακοντια τους τους στρατιωτες, κατι που ομως δεν εγινε αντιληπτο ποτε απο τον Brezhnev ή τον Olufsson, οι οποιοι ηταν κατηγορηματικα αντιθετοι σε τετοιες κινησεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου