Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

(17) Kar-Auth

Ο Augustus καθοταν στο καταστρωμα και ατενιζε το πελαγος. Ειχε δει τον διοικητη του, τον Brezhnev, να βγαινει για λιγο στο καταστρωμα, να αναβει την πιπα του και να τραβαει μερικες ρουφηξιες κι επειτα να ξαναμπαινει μεσα. Δεν ειχε μιλησει και πολυ με τον ναυαρχο οσο καιρο βρισκοταν στο Arcturus, αλλα ηταν σιγουρος οτι δεν θα δημιουργουσε μαζι του ποτε την σχεση που ειχε με τον Angus. Δεν τον πειραζε αυτο – ειχε μια αποστολη να φερει εις περας κι επρεπε να επικεντρωθει σε αυτην. Ο διοικητης του ηταν λιγομιλητος ανθρωπος, αλλα σε μια-δυο περιπτωσεις ειχε ζητησει την συμβουλη του Augustus. Αυτο ηταν καλο, γιατι σημαινε οτι ηταν συζητησιμος, κατι που μονο θετικα μπορουσε να προσφερει στην προσπαθεια τους.
Η καρδια του χτυπουσε δυνατα μονο και μονο καθως πλησιαζε στα μερη που ειχε περασει πολλα χρονια της ζωης του – καλα χρονια. Οι θαλασσες ηταν ερημικες – δεν ειχε δει ουτε καν ενα ψαροκαικο μεχρι το σημειο εκεινο. Αναρωτηθηκε αν η Capitol ειχε εσκεμμενα απομακρυνθει. Ειχε μαθει οτι ο διοικητης της, καποιος Tom Johnson, ηταν πανεξυπνος ανθρωπος και πολυ μαχητικος, κατι που ειχε αποδειξει στην μαχη με την Bauhaus πριν τοσα χρονια. Σιγουρα ενας τετοιος αντιπαλος ειχε καποιο σχεδιο, γιατι ο Augustus δεν πιστευε οτι ο στολος τους δεν ειχε γινει αντιληπτος. Ελπιζε μονο αυτη τη φορα η καταληξη να ηταν διαφορετικη.

Ο στολος του Brezhnev εφτασε στη νησο Kar-Auth στις 20 Αυγουστου 2138. Το νησι ηταν το πιο κοντινο βορεια της Esgar. Δυο μικρες ομαδες απο ανιχνευτες κατεβηκαν στο νησι με σκοπο να βρουν εχθρικα ιχνη, αλλα γυρισαν απρακτες. Στο νησι υπηρχαν μονο τρεις-τεσσερις μικρες φυλες απο νησιωτες, οι οποιοι δεν εδωσαν καμια σημασια στους στρατιωτες.
Ο στολος δημιουργησε μια υποθαλασσια ζωνη απο ναρκες που καλυπτε τον χωρο στα ανατολικα, απο το Kar-Auth εως και 12 ναυτικα μιλια. Οι αναφορες απο δυο αναγνωριστικα σκαφη που εσταλησαν προς την Esgar περιεγραφαν μια μεγαλη στρατιωτικη δυναμη που ειχε τη βαση της εκει.

Ο στολος εμεινε στο Kar-Auth για τους επομενους τεσσσερις μηνες χωρις να τους ενοχλησει κανεις. Στα μεσα του Οκτωβρη, κι ενω ο Olufsson ειχε ηδη αρχισει να βαριεται, ενα εχθρικο σκαφος φανηκε στα ανοιχτα, ομως σχεδον αμεσως εξαφανιστηκε. Απο την Esgar δεν υπηρχαν αλλες αναφορες, ηταν ομως σιγουρο οτι οι Capitol τους ειχαν προσεξει. Στις 21 Οκτωβριου ο Brezhnev κανονισε συναντηση ολων των διοικητων και αποφασιστηκε η αποστολη ενος λοχου υποβρυχιων καταστροφων, ωστε να χτυπησουν την βαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου