Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

(39) Ανατροπή

Τρια τεταρτα μετα την εναρξη της μαχης, μια καλοζυγισμενη βολη από ένα θωρηκτο του Gebrecht χτυπησε το Yuta BB11. Το θωρηκτο τιναχτηκε στον αερα, παρασερνοντας τα περισσοτερα μελη του πληρωματος στον θανατο, αναμεσα τους και τον υποπλοιαρχο Petrucci. Μετα από αυτό ηταν θεμα χρονου για την Bauhaus να νικησει κατά κρατος. Με μερικες ομοβροντιες βυθισαν αλλα εξι πλοια της Capitol, μεχρις ότου τα υπολοιπα αναγκαστηκαν να υποχωρησουν. Η αριστερη πτερυγα της εταιρειας κατερρευσε και ο στολος του Gebrecht αρχισε να πλησιαζει προς τα πλοια του Johnson.

Στην άλλη πλευρα ο Reeves αντιστεκοταν λυσσαλεα, αλλα ηταν φανερο ότι δεν θα μπορουσε να αντεξει περισσοτερο. Δυο θωρηκτα της Bauhaus ειχαν τεθει εκτος μαχης, αλλα παρολα αυτά η πλαστιγγα εγερνε υπερ του Brezhnev. Τριαντα λεπτα μετα την εμπλοκη των δυο στολων, ο Reeves αναγκαστηκε να υποχωρησει, εχοντας όμως προξενησει αρκετες ζημιες στους εχθρους.

Ο Johnson παρακολουθουσε την εκβαση της μαχης καθιδρος. Ο Martin δεν ειχε επικοινωνησει καθολου για αρκετη ωρα, αλλα παρολα αυτά ο Tom δεν εχανε τις ελπιδες του, που τις ειχε εναποθεσει ολες στις υποβρυχιες δυναμεις του. Προσευχοταν μονο να μην προλαβαινε το Argos να πυροδοτησει το κανονι του, γιατι ηταν σιγουρος ότι αυτή τη φορα ειχε βαλει το πλοιο του για στοχο.

Πισω στο Argos όλα ηταν ετοιμα για την βολη του κανονιου, όταν ηρθε κατεπειγον μηνυμα από το Arcturus, επιστωντας τους την προσοχη σε πιθανο υποβρυχιο κινδυνο. Ο Wolfenstein πηρε στα χερια του το χαρτι αλλα καθησυχαστηκε από τον Elfman που του ειπε ότι το σοναρ ηταν ακομα καθαρο. Ο διοικητης τσαλακωσε το χαρτι.
«Ενταξει τοτε. Ετοιμοι για βολη. Κλειδωστε στοχο.»
Ο βομβος που ακουγοταν από το μηχανοστασιο εγινε ακομα πιο εντονος. Τα φωτα τρεμοπαιξαν για λιγο, καθως το Argos χρησιμοποιουσε ολη την ισχυ των μηχανων του για να τροφοδοτησει το κανονι. Ο Gregorovic εδωσε τις σωστες συντεταγμενες για τον στοχο, μιας και ο Bachman δεν μπορουσε να ανταπεξελθει στο καθηκον του.
Ο οπλονομος εδωσε διαταγη για πυρ και αρχισε την αντιστροφη μετρηση.
«Πυρ σε 5…4…3…»

Κι εκεινη τη στιγμη, μερικα μιλια μακρυα ο Johnson ακουγε τη φωνη του πλοιαρχου Martin:
«Εχουμε στοχο. Προχωρουμε σε πυρ κατά βουληση.»

Ένα δευτερολεπτο πριν το Krieg-1 ριξει τη βολη που θα σημαινε το τελος του Johnson, του Bailey και μερικων χιλιαδων ακομα, η τορπιλη του Martin χτυπησε το Argos στις δεξαμενες ερματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου