Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

(25) Εχθροπραξίες

Κεντρικο Graveton – Ιανουαριος 2140

“Ναυαρχε, ο στολος βρισκεται σε αποσταση βολης. Τα θωρηκτα περιμενουν εντολες.”
Ο Wolfenstein ενευσε καταφατικα.
“Οχι ακομα.” Η φωνη του ηταν χαρακτηριστικα βραχνη.
Ο ναυτης δεν επεμεινε περισσοτερο. Χαιρετησε και απομακρυνθηκε.
Ο Wolfenstein ανοιξε τον χαρτη που συμβουλευοταν συχνοτερα τον τελευταιο καιρο και τον μελετησε λιγο. Ακουμπησε με το δαχτυλο του το σημειο οπου εκεινη τη στιγμη πρεπει να βρισκοταν ο στολος του Johnson. Ηταν κοντα, πολυ κοντα.
Εδω και τεσσερις μερες, απ' οταν δηλαδη ηρθαν οι πρωτες αναφορες για την ελευση ενος μεγαλου στολου απο τα νοτια, ο στολος ηταν σε επιφυλακη. Το Argos, το πλοιο του Wolfenstein, μετακινηθηκε στο κεντρο του μετωπου που ειχε δημιουργηθει την προηγουμενη μερα. Τα υποβρυχια της εταιρειας ειχαν μετακινηθει προς τα νοτια, μειωνοντας ακομα περισσοτερο την αποσταση μεταξυ τους και του στολου της Capitol. Το ιδιο ειχε κανει και ο Johnson, που ειχε στειλει τα δικα του υποβρυχια λιγα μιλια πριν απο αυτον. Ηταν θεμα λεπτων να συναντηθουν οι υποβρυχιες δυναμεις.
Ειχε ερθει η ωρα. Ο Wolfenstein ενιωθε σιγουρος για τον εαυτο του, για τον στολο του, για την εταιρεια του. Οπου ειχαν αποτυχει οι προκατοχοι του, θα πετυχαινε αυτος. Ελεγξε για αλλη μια φορα τις συντεταγμενες των εχθρων και εδωσε διαταγη στα υποβρυχια να επιτεθουν.

Δεκα τορπιλες εφυγαν απο τα υποβρυχια της Bauhaus, δεκα αναγνωριστικες τορπιλες για να υπολογιστει η αποσταση. Και καθως οι τρεις απο αυτες εβρισκαν στοχο ενα αντιτορπιλικο και ενα θωρηκτο της Capitol, η πρωτη μεγαλη μαχη του Graveton εδω και δεκα χρονια ξεκινουσε.
Το αντιτορπιλικο Damian τιναχτηκε στον αερα καθως η τορπιλη το βρηκε στις δεξαμενες καυσιμων. Αρχισε να βρεχει μεταλλο. Ο στολος της Capitol ανεβασε ταχυτητα κατα εναν κομβο και δοθηκε εντολη τοσο στα υποβρυχια, οσο και στα θωρηκτα να ανοιξουν πυρ.
Ο Wolfenstein ειδε την ομοβροντια των αντιπαλων θωρηκτων, ενα δευτερολεπτο πριν ο θορυβος της αντιλαλησει στο πελαγος. Οι περισσοτερες βολες κατεληξαν στα νερα, αλλα καποιες αλλες ηταν οδυνηρα ευστοχες: ο πυργος ελεγχου του θωρηκτου Toter ανατιναχτηκε και φλογες καλυψαν το καταστρωμα του. Μερικα μιλια μπροστα απο το Argos, μια υποβρυχια εκρηξη εγινε ορατη.
“Ποιο υποβρυχιο χτυπηθηκε;”ρωτησε οργισμενα ο Wolfenstein. Κανεις δεν μπορεσε να του απαντησει.
“Πληρης δυναμη πυρος!” διεταξε.
Ενα-ενα τα θωρηκτα και τα καταδρομικα της Bauhaus ανοιξαν πυρ εναντιον των στοχων τους. Πλοια και απο τις δυο πλευρες χτυπηθηκαν, υποβρυχια καταστραφηκαν, αλλα οι δυο στολοι πλησιαζαν ακαθεκτοι ο ενας τον αλλον.
Δυο εταιρειες, δυο ναυαρχοι που ειχαν αφιερωσει τη ζωη τους στο καθηκον. Δεν θα υποχωρουσε κανεις τους πρωτος. Οι στολοι συγκρουστηκαν μεταξυ τους και ο Gregorovic, που βρισκοταν στο Argos, εδωσε μια νεα ετυμολογια στην εννοια κολαση.
Μια τορπιλη χτυπησε ενα καταδρομικο της Bauhaus και οσοι βρισκονταν στα κανονια εξαυλωθηκαν. Τα κανονια ανατιναχτηκαν και απομειναν με διαλυμενες τις κανες, σαν μεταλλικα λουλουδια. Αλλη μια ομοβροντια απο την Capitol χτυπησε ενα γερανοφορο κι ενα αντιτορπιλικο και η Bauhaus απαντησε με τεσσερις καλα ζυγισμενες βολες που πετυχαν το αεροπλανοφορο Texas και το εθεσαν εκτος μαχης, την ιδια στιγμη που ετοιμαζονταν τα πρωτα αεροπλανα του να απογειωθουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου