Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

(38) Σχηματισμοί

Δυο λεπτα μετα, ο πλωταρχης Martin, διοικητης του υποβρυχιου στολου της Capitol εστειλε την αναφορα του. Τεσσερα υποβρυχια ειχαν πλησιασει πολύ κοντα στον στοχο τους, αλλα μεχρι να φτασουν σε αποσταση βολης, θα περνουσαν ακομα τουλαχιστον δεκαπεντε λεπτα, κι όλα αυτά χωρις καποιο απροοπτο.
Ο Luke Petrucci, διοικητης του θωρηκτου Yuta BB11 και ο Quentin Reeves, διοικητης του θωρηκτου San Dorado μετεφεραν τα πλοια τους απεναντι από τους στολους του Gebrecht και του Brezhnev, αντιστοιχα.
Οι δυο στολοι πλεον ειχαν διασπαστει σε τρια μικροτερα κομματια. Η δεξια πτερυγα (του Petrucci και του Gebrecht) ενεπλακη πρωτη σε μαχες, καθως τα θωρηκτα και τα τορπιλοφορα αρχισαν να πυροβολουν το ένα το άλλο. Λιγα λεπτα αργοτερα το ιδιο συνεβη και στην αριστερη πτερυγα. Ο Wolfenstein συνεχιζε να πλησιαζει προς το κεντρο του στολου της Capitol, χωρις ακομα να γνωριζει ότι τουλαχιστον δεκαπεντε υποβρυχια τον παραμονευαν. Ο διοικητης ειχε δωσει εντολη και οι μηχανες του Argos ειχαν ηδη τεθει σε λειτουργια – σε λιγη ωρα το κανονι κοβαλτιου του θα χτυπουσε το πλοιο του Johnson.

Καθως τα λεπτα περνουσαν και ολοενα και περισσοτερα πλοια και από τις δυο πλευρες τιθονταν εκτος μαχης, ο Olufsson ειχε μια επιφωτιση.
Καθοταν στην αιθουσα ελεγχου του Arcturus και παρακολουθουσε τη μαχη. Ο Brezhnev ειχε προτιμησει να στειλει μπροστα μερικα ελαφρα καταδρομικα που θα μπορουσαν να κανουν αρκετη ζημια στα βραδυκινητα θωρηκτα της Capitol. Ο Augustus ειχε αρκετο χρονο να σκεφτει και να απορησει με την απουσια των υποβρυχιων. Ηξερε ότι ο Wolfenstein πιστευε ότι τα δικα τους υποβρυχια δεν θα χρειαζοταν να εμπλακουν σε μαχη, μιας και ο Johnson ηταν ηδη σε δυσμενη θεση. Ο Augustus πιστευε ότι ηταν λαθος η πεποιθηση του διοικητη του ότι δεν θα χρειαζοταν τα υποβρυχια για να επικρατησει. Όμως ακομα κι ετσι να ηταν, τα υποβρυχια της Capitol που βρισκονταν;
Το μυαλο του δουλευε πυρετωδως, προσπαθωντας να σκεφτει πως θα αντιδρουσε ο Angus Weinstein σε μια τετοια περιπτωση. Και δεν αργησε να το βρει. Του κοπηκε η ανασα.
«Adam», ειπε κοφτα στον χειριστη του σοναρ, «εχεις καθολου υποβρυχιες ενδειξεις;»
Ο Adam κουνησε αρνητικα το κεφαλι του.
«Ολος ο βυθος είναι καθαρος.»
Ο Augustus αρχισε να μουρμουριζει. Ηταν σιγουρος ότι τα υποβρυχια του Johson βρισκονταν καπου εκει κοντα.
«Ειδοποιηστε το Argos να εχει το νου του για υποβρυχια επιθεση.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου