Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

(20) Η επίθεση στο Arnoth

Εφτα θωρηκτα, εξηντα καταδρομικα και εντεκα υποβρυχια ξεκινησαν στις 6 Μαιου 2140 απο την Esgar και κατευθυνθηκαν προς το Arnoth. Αμεσως σημανε συναγερμος στο νησι. Τα θωρηκτα της Capitol μετακινηθηκαν προς τα δυτικα και δημιουργησαν εναν κλοιο προστασιας. Οι δυο στολοι εφτασαν σε αποσταση βολης την δεκατη νυχτερινη.
Οι δυναμεις του Olufsson ηταν αυτες που επιτεθηκαν πρωτες. Τα υποβρυχια χτυπησαν τα θωρηκτα της Capitol, η οποια απαντησε αμεσως. Για την επομενη μια ωρα, στην διαρκεια της οποιας ενεπλακησαν στην μαχη και τα καταδρομικα, οι δυο εταιρειες χτυπουσαν η μια την αλλη, σε μια μικρογραφια της μαχης του Anchra Bay. Ηταν ομως φανερο οτι η Capitol δεν ειχε καμια ελπιδα. Και τα τρια θωρηκτα τεθηκαν εκτος μαχης πριν την αλλαγη της ημερας, ενω οσα απο τα καταδρομικα απεμειναν μετακινηθηκαν πισω απο το νησι. Ο στολος του Olufsson πλησιασε με τα θωρηκτα στα παραλια και ο βομβαρδισμος απο τα κανονια τους αρχισε. \
Οι πρωτες βολες κατεστρεψαν ολα τα οχυρωματικα εργα που ειχε δημιουργησει η Capitol με σκοπο την αποτροπη μιας αποβασης. Οι επομενες χτυπησαν αρκετα απο τα κτιρια που ειχε χτισει η εταιρεια και προξενησαν σοβαρες ζημιες. Παρολα αυτα δεν υπηρχαν αρκετες απωλειες σε εμψυχο δυναμικο, μιας και οι Capitol ειχαν χρησιμοποιησει για προστασια τα bunker που ειχε χτισει χρονια πριν η Bauhaus. Οταν ο βομβαρδισμος τελειωσε, ο Olufsson εδωσε εντολη για αποβαση.
Με την υποστηριξη βαρεων αρματων, οι στρατιωτες της Bauhaus ορμησαν προς τις δυναμεις της Capitol, που προσπαθησαν ματαια να κρατησουν τον ελεγχο του Arnoth με μια μανιασμενη αντεπιθεση. Η μαχη κρατησε πανω απο τρεις ωρες και ηταν με την βοηθεια των αρματων που τελικα επικρατησε η Bauhaus. Παραλληλα, τα υποβρυχια της εταιρειας περικυκλωσαν τα καταδρομικα της Capitol που ειχαν γλιτωσει απο την ναυμαχια και τα κατεστρεψαν ολα, εκτος απο ενα, στο οποιο κατεστρεψαν ολα τα οργανα πλοηγησης.
Ολοι οι αιχμαλωτοι Capitol οδηγηθηκαν στο αχρηστευμενο πλοιο και αφεθηκαν εκει. Ο Olufsson, σε μια πρωτογνωρη γι' αυτον πραξη σκληροτητας, διεταξε ενα απο τα υποβρυχια να βομβαρδισει το πλοιο. Μεσα σε τρια λεπτα οι περισσοτεροι απο 3000 αιχμαλωτοι βρισκονταν στον πατο του ωκεανου.
Αφου οσα κτιρια ειχαν παραμεινει παραδοθηκαν στις φλογες, ο Augustus εστειλε μηνυμα στον Brezhnev οτι η επιχειρηση ειχε στεφθει με απολυτη επιτυχια. Ο Brezhnev ρωτησε αν υπηρχαν επιζωντες και ο Augustus, νιωθοντας ηδη ενα κενο στο στομαχι, απαντησε αρνητικα. Ο υπολοιπος στολος μετακινηθηκε προς το Arnoth κι εστησε αλλη μια βαση εκει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου