Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

(40) Argos

Ένα πυρινο μανιταρι ξεφυτρωσε από τα πλαγια του Argos, εκτινασσοντας παντου μεταλλα και διαμελισμενα κορμια. Ολο το πλοιο ταρακουνηθηκε, κι επειτα άλλη μια τορπιλη από το υποβρυχιο του Martin εσκασε κοντα στο μηχανοστασιο. Το τριτο επιπεδο του πλοιου, εκει που βρισκοταν η βαση του κανονιου πηρε φωτια.
Σαν να ηταν το συνθημα, όλα τα θωρηκτα της Capitol που βρισκονταν σε αποσταση βολης από το Argos, αρχισαν να το χτυπανε. Πολλες βολες τους χτυπησαν το καταστρωμα, άλλες χτυπησαν τα αμπαρια του και τελικα καποιες πετυχαν τον πυργο ελεγχου. Σε λιγα λεπτα οι φλογες ειχαν τυλιξει το διοικητικο πλοιο της Bauhaus, την ιδια στιγμη που ο Brezhnev και ο Gebrecht ειχαν περικυκλωσει τον στολο του Johnson. Παρολη την καταστροφη που εκτυλλισοταν στο Argos, οι δυο διοικητες αποφασισαν να μην κανουν πισω.
Καθως ολος ο στολος του Johnson βομβαρδιζε το Argos, σαν να ηταν το μοναδικο εχθρικο πλοιο που υπηρχε, η Bauhaus φανηκε να κερδιζει την μαχη. Πολλα πλοια της που σφυροκοπουσαν το Argos χτυπηθηκαν από τις δυναμεις του Gebrecht και βυθιστηκαν, ενώ ο Brezhnev προσπαθουσε να πλησιασει το Arizona. Ο Johnson καταλαβε τι προσπαθουσε να κανει το Arcturus και εδωσε διαταγη σε ολο τον στολο να υποχωρησει προς τα παραλια της Ισημερινης Ηπειρου και να αφησει τον Martin και τα υποβρυχια του να συνεχισουν την μαχη, μιας και ειχαν πλεον το πλεονεκτημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου