Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

(75) Παγιδευμένοι

V


ΜΕΡΟΣ V - ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΟΙ



Το Rasputin, βαρυτατα χτυπημενο στην αιθουσα των κινητηρων, καταφερε τελικα να απομακρυνθει από τον τοπο του ολεθρου. Από τα εξηντα δυο μελη του πληρωματος, τα δεκαεπτα ειχαν σκοτωθει ακαριαια από την βολη του Kaiser. Αλλοι εντεκα ηταν βαρια τραυματισμενοι και το χειροτερο ηταν ότι οι δυο γιατροι του υποβρυχιου ηταν από τους πρωτους που ειχαν σκοτωθει, μιας και το ιατρειο ηταν ακριβως διπλα στους κινητηρες.
Ο Petrov ειχε καταφερει τελικα να παρει την εκδικηση του. Ο Angus δεν μπορουσε να το πιστεψει ακομα. Εκτος από ένα μικρο κοψιμο στον αριστερο μηρο δεν ειχε τραυματιστει περισσοτερο. Ο von Krauss ειχε σπασει το δεξι του χερι, αλλα καπως ειχε καταφερει να το δεσει. Τωρα καθοταν στο πατωμα, χλωμος σαν το χαρτι και ετρεμε από τον φοβο του. Ο Angus τον λυπηθηκε, αλλα δεν τον πλησιασε. Αλλα πραγματα ηταν επειγοντα αυτή τη στιγμη.
Ο Peter ειχε χτυπησει με το κεφαλι του πανω στα οργανα πλοηγησης και ειχε πεσει αναισθητος. Το μονο που ειχε προλαβει να φωναξει, ένα δευτερολεπτο πριν οι τορπιλες βρουν τον στοχο τους ηταν:
«Το Kaiser!»
Μεσα στον πανικο που ακολουθησε ο Angus μπορουσε να σκεφτει καθαρα. Ενιωθε ότι εβλεπε καποια ταινια σε αργη κινηση. Ειδε τον Peter να τρανταζεται και να κουτουλαει με ορμη πανω στην κονσολα. Ειδε τον Edelstein να φευγει από την θεση του και ακουσε το ανατριχιαστικο ΄κρακ΄ που εκανε ο λαιμος του που εσπαγε. Ενιωσε καποιο μεταλλο να του σκιζει το ποδι και σχεδον μπορουσε να μυρισει το αιμα. Εκεινα τα ατελειωτα δευτερολεπτα της συγκρουσης οι αισθησεις του ειχαν οξυνθει σε υπερφυσικο βαθμο.
Και μπορεσε στο μυαλο του να κανει την συνδεση αναμεσα σε αυτό που ειχε φωναξει ο Peter και σε όλα τα υπολοιπα γεγονοτα. Ο Petrov. Αυτος ηταν πισω από όλα. Ηθελε να παρει την εκδικηση του για τρια χρονια πριν, όταν ο Angus επεμενε να τον στειλει σε εκεινη την γαμημενη αποστολη αυτοκτονιας. Και η γρια αλεπου τον ειχε νικησει. Και τοτε και τωρα. Αναλογιστηκε με πικρα το ποσες φορες ειχε προσπαθησει να τον βγαλει από το παιχνιδι, να τον κανει να αποσυρθει. Οι εγγραφες αναφορες του στο Γενικο Επιτελειο για το προβλημα αλκοολισμου του, η εντολες του να προηγειται παντα των νηοπομπων, με την κρυφη ελπιδα ότι θα χτυπησει σε καποια ξεχασμενη και αχαρτογραφητη ναρκη, τα μειωτικα σχολια του σε αλλους αξιωματικους στις εβδομαδιαιες συγκεντρωσεις στην Λεσχη τους…το τελευταιο κολπο του, να τον στειλει ουσιαστικα μονο του απεναντι σε ολες τις δυναμεις της Capitol…
Και τα ειχε ξεπερασει όλα. Ειχε νικησει καθαρα τον Angus σε όλα. Κι όταν ο Petrov βαρεθηκε πια όλα τα παιχνιδια και τις προσπαθειες του Γενικου Διοικητη να τον βγαλει από την μαχη, τον χτυπησε υπουλα.
Όπως ειχε κανει τοσες φορες ο ιδιος ο Angus, αλλα ειχε αποτυχει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου