Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

(64) Β.Ω. 3

3η Βραδυνη Ωρα

Όπως το ειχε προβλεψει ο Petrov ότι θα γινοταν, κατά τις 15.00 οι δυο στολοι ενεπλακησαν παλι σε εχθροπραξιες. Την αρχη την εκανε η Mishima, μιας και ο Akira ειδε ότι πλεον δεν ειχε καμια ελπιδα διαφυγης: από τα ανατολικα ο Marshall Toth ειχε στειλει κρυφα από ολους μια ειδικα εκπαιδευμενη (και πολυπληθη) ομαδα δυτων και υδροσφαιρων, η οποια κατά τη διαρκεια της νυχτας ειχε απλωσει ηλεκτροφορα διχτυα κατά πλατος του Schwarztot, καλυπτοντας μια εκταση εξηντα περιπου χιλιομετρων. Η Mishima ηταν αποκλεισμενη πλεον από τα ανατολικα, μιας και τα διχτυα ηταν φτιαγμενα από ένα κραμα ιδιαιτερα ανθεκτικου μεταλλου που αν προσπαθουσαν να το καταστρεψουν για να περασουν από αναμεσα, θα τους καθυστερουσε πολύ. Την υπαρξη του διχτυου ο Akira την εμαθε εικοσι λεπτα πριν αποφασισει να ξαναεπιτεθει στην Bauhaus – ο Toth ειχε δουλεψει ολες τις προηγουμενες ωρες με απόλυτη μυστικοτητα.
«Σκατα, σκατα, σκατα!» μονολογουσε καθως προσπαθουσε να βρει μια λυση στο αδιεξοδο στο οποιο ειχαν βρεθει.
Ανοιξε τον ασυρματο και επικοινωνησε με την γεφυρα του Yozibo, του μεγαλυτερου θωρηκτου της Mishima, που ειχε παραμεινει αθικτο μεχρι στιγμης. Εδωσε εντολες για χρηση πληρους ισχυος πυρος εναντια στην Bauhaus, ενώ παραλληλα τα υποβρυχια πλησιαζαν ολοενα και περισσοτερο τα πλοια των εχθρων.
Στις 15.18 οι πρωτες βολες του Yozibo ακουστηκαν μεχρι το Und-Akre. Ο Toth καταλαβε αμεσως ότι η μαχη ειχε ξαναρχισει. Εδωσε εντολη στους δυτες του να βρισκονται σε επιφυλακη και να δινουν τακτικες αναφορες στην βαση.
Οι κανονιες του θωρηκτου της Mishima χτυπησαν ένα τορπιλοφορο της Bauhaus και δυο γερανοφορα – μικρο το κακο για την εταιρεια που αλλωστε αδιαφορουσε για τα μικρα της σκαφη. Πολύ συντομα ο ωκεανος αντηχουσε για άλλη μια φορα από τις ομοβροντιες των δυο στολων, ενώ πυκνος καπνος σκεπασε παλι το υδατινο πεδιο της μαχης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου