Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

(69) Β.Ω. 8

8η Βραδυνη Ωρα

Τα τελευταια πλοια της Mishima, εχοντας καταλαβει ότι η μαχη ειχε χαθει, προσπαθουσαν να απομακρυνθουν από το κεντρο της μαχης, χωρις επιτυχια όμως. Τα θωρηκτα χτυπησαν πανω στα αντιτορπιλικα και αναποδογυρισαν καποια από αυτά. Δεκαδες ανθρωποι κολυμπουσαν απεγνωσμενοι στα αγρια νερα του Schwarztot, προσπαθωντας να πιαστουν από καπου. Ο Akira παρακολουθουσε την ηττα που ειχε ερθει εξαιτιας των δικων του χειρισμων με γουρλωμενα ματια.
Επειτα όλα συνεβησαν ταυτοχρονα.

Καθως η Mishima υποχωρουσε ατακτα και η Bauhaus την καταδιωκε με σκοπο να την εξολοθρευσει εντελως, το Donner, μια από τις μεγαλυτερες φρεγατες της Bauhaus, τιναχτηκε στον αερα. Ο Gebrecht ειπε αργοτερα ότι αρχικα ειδε μια λευκη λαμψη, τοσο μικρη που σχεδον δεν ξεχωριζε, να ξετυλιγεται στην γεφυρα του Donner, και ουτε ένα δευτερολεπτο αργοτερα μια τεραστια εκρηξη το σηκωσε στον αερα. Θραυσματα μεταλλου και ανθρωποι διασκορπιστηκαν στην θαλασσα. Ο Gebrecht πεισμωμενος αποφασισε να ξεχασει τον Petrov και να συνεχισει την καταδιωξη των Mishima που απ’ ότι φαινοταν συνεχιζαν να πολεμουν μεχρις εσχατων.

Περασαν τρια λεπτα μεχρι να συνειδητοποιησουν ολοι στην Bauhaus ότι το Donner δεν ειχε χτυπηθει από την Mishima κι επρεπε να ακολουθησει την ιδια μοιρα και το θωρηκτο Berlin, το οποιο βυθιστηκε αυτανδρο. Όταν πλεον ειδαν ότι ότι οι βολες ερχονταν από τα δυτικα ηταν πλεον αργα. Ο Angus ειδοποιηθηκε μονο αφου οι ναυτικες δυναμεις του Johnson ειχαν για τα καλα εμπλακει στην μαχη. Τα πλοια της Bauhaus αναγκαστηκαν να κοψουν ταχυτητα και να προσπαθησουν να αλλαξουν κατευθυνση, μιας και ο πρωταρχικος τους στοχος πλεον δεν ηταν οι Mishima, αλλα οι Capitol. Τα πρωτα πλοια που βρισκονταν πιο μακρυα στους Mishima (και πιο κοντα στους Capitol) εκαναν ένα αρκετα μεγαλο ημικυκλιο, προσπαθωντας να ερθουν προσωπο με προσωπο με τους εχθρους τους. Τα περισσοτερα από αυτά δεν τα καταφεραν – χτυπηθηκαν από τις βολες των Capitol και, οσα δεν βυθιστηκαν, αποσυρθηκαν από την μαχη. Καποια όμως καταφεραν να ανασυνταχθουν και να αντεπιτεθουν. Ένα θωρηκτο της Capitol χτυπηθηκε και τυλιχτηκε στις φλογες. Οι Bauhaus, στριμωγμενοι για τα καλα, δεν ειχαν άλλη επιλογη εκτος από μια: να πολεμησουν με ολες τους τις δυναμεις.

Καθως το Berlin τυλιγοταν στις φλογες και βυθιζοταν η καταιγιδα που εδώ και ωρες απειλουσε να ξεσπασει αποφασισε να δειξει στους ανθρωπους που σφαζονταν ποιος είναι το αφεντικο. Ξεκινησε με ένα μικρο, αδυναμο μπουμπουνητο, για να ξεσπασει μεσα σε δυομιση λεπτα μια απιστευτη υδατινη κολαση. Αστραπες επεφταν αναμεσα στα πλοια, τα μπουμπουνητα ακουγονταν πιο δυνατα κι από τις εκρηξεις του πολεμου, τα κυματα αρχισαν να αποκτουν δυσθεωρητα υψη. Στις 20:45 τα αεροπλανοφορα των εταιρειων, τα πιο σταθερα υποτιθεται πλοια, κουνιοντουσαν σαν καρυδοτσουφλα.
Παρολη την οργη της φυσης όμως, η οργη των ανθρωπων δεν ελεγε να καταλαγιασει. Η Mishima καταφερε να απομακρυνθει προς τα νοτια του ωκεανου, προσπαθωντας να βρει ένα ανοιγμα στο μεταλλικο πλεγμα του Toth, ενώ η Capitol αποδυναμωνε την Bauhaus με συνεχεις επιθεσεις.
Και μεσα σε ολο αυτό το χαος, το Kaiser πλησιαζε ολο και πιο πολύ το Rasputin, μεχρις οτου βρεθηκε σε μικρο βεληνεκες.
«Τι διαολο προσπαθει να κανει;» αναρωτηθηκε ο Gebrecht μεσα στον πανικο που επικρατουσε στις δυναμεις της Bauhaus. Αναρωτηθηκε αν ο Weinstein ειχε καταλαβει ότι ο Petrov βρισκοταν τοσο κοντα του.

Στο Rasputin ο Angus ειδε με τρομο τον πιο παλιο του εχθρο να επιστρεφει στο προσκηνιο, σαν νεμεσις, με φωτια και οργη. Ειδε το Donner να τιναζεται στον αερα, το Berlin το ιδιο, και ηταν ο μονος που καταλαβε ότι ειχε ερθει η ωρα για την τελευταια σκηνη του δραματος. Δεν υπηρχε περιπτωση να υπερνικησουν την Capitol την στιγμη που η πολυωρη μαχη με την Mishima τους ειχε εξουθενωσει τοσο. Χαμογελασε αποκαμωμενα καθως εβλεπε τα πλοια και τα υποβρυχια που ειχε υπο τις διαταγες του να κανουν στροφη 180 μοιρων για να αντιμετωπισουν την μοιρα τους.
Χαμογελασε αποκαμωμενα γιατι ηξερε ότι αυτό τελειωνε εδώ. Τερμα τα ονειρα του για μια ησυχη ζωη. Τερμα τα ονειρα του για τα παιδια του.
Το χαμογελο ειχε μεινει στο προσωπο του ακομα και όταν εδινε εντολη για πυρ κατά βουληση προς τα υποβρυχια της Capitol που φαινονταν στον σκοτεινο θαλασσιο οριζοντα.
Δεν θα εφευγε χωρις μαχη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου