Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

(72) Προδοσία

Η πρωτη τορπιλη του Kaiser χτυπησε την δεξια πλευρα του Rasputin, στους κινητηρες ωσης. Μια τεραστια φυσαλιδα ανεβηκε μεχρι την επιφανεια. Η εκρηξη συγκλονισε το υποβρυχιο και το εσπρωξε τουλαχιστον τριακοσια μετρα πιο νοτια από την θεση του. Η δευτερη τορπιλη περασε διπλα του και καρφωθηκε σε έναν υφαλο αρκετα μιλια πιο μακρυα, αλλα η τριτη το χτυπησε στην ουρα, καταστρεφοντας ολοσχερως το συστημα πλοηγησης. Το Rasputin, χωρις προωθητηρες και τιμονι, ηταν πλεον ακυβερνητο.
Τεσσερις τομεις του ειχαν γεμισει με νερο. Οι αεροστεγεις πορτες εκλεισαν αυτοματα, παγιδευοντας μεσα στους τομεις οσα ατυχα μελη του πληρωματος δεν ειχαν προφτασει να βγουν εξω, αλλα και παλι δεν ηταν αρκετο. Το Rasputin ηταν ετσι φτιαγμενο ώστε να μπορει να λειτουργησει ακομα κι αν τρεις τομεις από τους εφτα συνολικα ειχαν πλημμυρισει, αλλα δεν μπορουσε να συνεχισει με τεσσερις διαρρηγμενους. Από την τρυπα που ειχε δημιουργηθει στην δεξια πλευρα το νερο συνεχιζε να μπαινει ορμητικο, μεχρις οτου συναντησε την αντισταση των ατσαλινων πυλων που ειχαν κλειδωσει αυτοματα. Το υποβρυχιο αρχισε να βουλιαζει.

Ο Gebrecht ειδε με τρομο το Kaiser να εξαπολυει τρεις τορπιλες, αλλα μεχρι και την στιγμη που η φυσαλιδα που δημιουργηθηκε από την εκρηξη του Rasputin ανεβηκε στην επιφανεια, δεν μπορουσε να πιστεψει ότι ο στοχος ηταν το υποβρυχιο του Weinstein. Εξαλλος προσπαθησε να επικοινωνησει με τον Petrov, αλλα και παλι δεν καταφερε τιποτα.
Βγηκε εξω από το κεντρο επικοινωνιας και σταθηκε στην γεφυρα του Blitzen, συγκλονισμενος. Αυτό ηταν εσχατη προδοσια. Ηξερε τοσα χρονια τον Petrov, τον ειχε υποστηριξει σε κάθε του αψιμαχια με τον Weinstein, και δεν μπορουσε να πιστεψει ότι ο παλιος του δασκαλος θα εκανε ποτε κατι τετοιο.
Το Blitzen ειχε πλησιασει πολύ κοντα στο Kaiser τωρα, αλλα ο Petrov ειχε ηδη δωσει διαταγη να απομακρυνθουν προς τα βορεια, προς τα βραχωδη παραλια του Anchra Bay. Ανικανος να δεχτει το τι ειχε μολις συμβει, ο Gebrecht αφησε το Kaiser να περασει χωρις να το εμποδισει.

Ακριβως πανω από το σημειο οπου το Rasputin ειχε χτυπηθει, τα πλοια της Bauhaus ειχαν καταφερει να δημιουργησουν έναν αμυντικο κλοιο, με το Blitzen να βρισκεται στην μεση του και το Kaiser να είναι το μοναδικο πλοιο που απομακρυνοταν. Δυο τορπιλακατοι της Capitol ξεκοψαν από τον σχηματισμο τους και ακολουθησαν το Kaiser προς τα βορεια, ενώ τα υπολοιπα πλοια του Johnson επιτεθηκαν με ολη τους την μανια στην Bauhaus.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου