Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

(68) Β.Ω. 7

7η Βραδυνη Ωρα

Ο Angus ειχε καμια ωριτσα που ειχε ξυπνησει από έναν υπνο που εμοιαζε με θανατο. Δεν ειχε καν αλλαξει πλευρο, ενώ τα ονειρα του ηταν στοιχειωμενα από γνωστους και φιλους του που ειχαν σκοτωθει στο καθηκον. Οσο κι αν το ηθελε υποσυνειδητα, δεν καταφερε να δει ουτε την Katia, ουτε τον Orestes ή τον Agamemnon, ουτε την Dietrich. Ξυπνησε με μια αισθηση κενου μεσα του, προσπαθωντας να προσγειωθει στην τραγικη πραγματικοτητα που αποτελουσε την ζωη του τα τελευταια χρονια.
Δεν φορεσε το καπελο του, ουτε καν κουμπωσε το σακακι της στολης του. Ετριψε το πηγουνι του καθως επεστρεφε στο δωματιο ελεγχου του Rasputin και ξαφνιαστηκε όταν ενιωσε τα αγρια γενια του να του αγκυλωνουν τα δαχτυλα. Ουτε που θυμοταν ποσες μερες ή εβδομαδες ειχε να ξυριστει.
Στην αιθουσα ελεγχου επικρατουσε ησυχια. Ο von Krauss κρατουσε ένα μπλοκ στο οποιο σημειωνε διαφορα ακαταλαβιστικα συμβολα. Από το πληρωμα κανενας δεν μιλουσε, αλλα και κανεις δεν φαινοταν φοβισμενος. Ο Angus ενιωσε ένα μικρο τσιμπιμα ζηλιας – οσο κυβερνουσε εκεινος οι φωνες δεν επαυαν ποτε. Το προσπερασε και πλησιασε τον von Krauss.
«Sigur», ρωτησε με βαρια απο τον υπνο φωνη, «τι εχασα;»
Εκεινος γυρισε ξαφνιασμενος προς το μερος του, αλλα σχεδον αμεσως χαμογελασε.
«Κυριε διοικητα, ξυπνησατε; Εδώ και τρεις ωρες και σαραντα εννια λεπτα η Mishima μας βομβαρδιζει. Μπορω να πω ότι αντιστεκομαστε αρκετα καλα. Συμφωνα με υπολογισμους μου και βασει των ημιωρων αναφορων που μου δινουν όλα τα πλοια και τα υποβρυχια μας, πρεπει να εχουμε εξολοθρευσει το 45 με 50 τοις εκατο των εχθρικων πλοιων. Αυτό βεβαιως αφορα ειτε ολοσχερως βυθισμενα πλοια, ειτε εκτος μαχης, τα οποια αποσυρθηκαν με βαρυτατες ζημιες. Οσον αφορα τα δικα μας, ειμαι στην ευχαριστη θεση να σας ενημερωσω ότι με την εξαιρεση τριων υποβρυχιων, δεν εχουμε υποστει άλλες ζημιες.»
Τελειωσε την φραση του που ειχε καπως καταφερει να πει με μια και μοναδικη ανασα και εκατσε προσοχη. Ο Angus ηταν ετοιμος να βαλει τα γελια, αλλα κρατηθηκε. Η κατασταση δεν ηταν καθολου αστεια, αλλα ο μικρος φαινοταν ότι τα ειχε καταφερει μια χαρα.
«Μαλιστα, υποδιοικητα. Μου επιτρεπετε να αναλαβω εγω τον ελεγχο; Η δουλεια σας ηταν εξαιρετικη, όπως όλα δειχνουν, και καλο θα ηταν και για εσας να ξεκουραστειτε λιγο.»
Ο von Krauss εσφιξε για λιγα δευτερολεπτα ακομα το μπλοκακι με τις σημειωσεις του πανω του, σαν να μην ηθελε να το αφησει, αλλα τελικα το εδωσε στον Angus.
«Εδώ εχω σημειωσει ολες τις αλλαγες θεσεως κάθε σκαφους της Mishima τις τελευταιες εφτα ωρες, συμφωνα με τις αναφορες των δικων μας. Ισως να σας φανει χρησιμο. Χρησιμοποιειστε το σαν να παιζετε σκακι.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου