Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

(15) Πρώτη κίνηση

Το ‘Kaiser’, συνοδεια τριων υποβρυχιων (το πιο κακοδιατηρημενων του στολου), ξεκινησε την πορεια του προς τα ανατολικα στις 17 Φεβρουαριου 2127, στις 05.12 πρωινη. Ακομα κι όταν εβλεπε τον καπνο του να χανεται στον αγριεμενο από τις αστραπες ουρανο, ο Angus δεν ηταν απολυτα σιγουρος ότι ειχε κανει το σωστο. Σχεδον εβλεπε με τα ματια της φαντασιας του τους 3000 και πλεον αντρες που τους εστελνε σε βεβαιο θανατο. Προσπαθησε να καθησυχασει τον εαυτο του λεγοντας ότι ετσι ηταν ο πολεμος, αλλα δεν τα καταφερε.
Δυο βηματα πισω του ο Augustus παρακολουθουσε το ‘Kaiser’ να απομακρυνεται προσπαθωντας να βαλει σε ταξη τις σκεψεις του. Οπως κι ο Weinstein, ετσι κι αυτος δεν ηταν καθολου ευχαριστημενος με την αποφαση την οποια αναγκασε ο ιδιος τον Angus να παρει.
Ουτε καν θεωρησε την δικαιολογια του πολεμου ως ελαφρυντικο για τα οσα ειχε κανει. Θα το επαιρνε αποφαση και θα πιεζε τον εαυτο του να θυμαται εκεινη την μερα όταν όλα θα ειχαν τελειωσει.
Αυτος ηταν ο τροπος του για να μην βλεπει εφιαλτες.

Όχι παραπανω από εικοσι ναυτικα μιλια μακρυα τους, ο αντιπαλος τους περιμενε ηδη την πρωτη κινηση στην σκακιερα του πολεμου.
Και η κινηση ειχε μολις γινει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου