Σάββατο 7 Αυγούστου 2010

(10) Δόλωμα

Τα τεσσερα υποβρυχια αρχισαν να στελνουν τις πρωτες πληροφοριες ακριβως μια ωρα μετα από την αναχωρηση τους. Ανεφεραν έναν τεραστιο στολο από θωρηκτα, αντιτορπιλικα και αεροπλανοφορα, καθως και έναν αντιστοιχου μεγεθους υποβρυχιο στολο, που τον αποτελουσαν τουλαχιστον 200 υποβρυχια. Ο Angus διαβασε την αναφορα με ελεγχομενη – προς το παρον – ανησυχια. Ο Augustus εριξε απλως μια ματια και δεν εκανε κανενα σχολιο.
«Καμια προταση;» ρωτησε ο Angus. Ο Augustus το σκεφτηκε για λιγο.
«Δεν εχει νοημα να τους επιτεθουμε ενώ είναι ελλιμενισμενοι», απαντησε αργα. «Αν και ισως μας βοηθουσε το γεγονος ότι δεν θα μπορουν να κινηθουν ευκολα για να μας αντιμετωπισουν.»
«Ναι, αλλα δεν εχουμε τη δυνατοτητα να χτυπησουμε και τον υποβρυχιο και τον ναυτικο τους στολο. Μονο τα αντιτορπιλικα τους θα μας συντριψουν.»
«Είναι υπεραριθμοι, δεν λεω», απαντησε ο Augustus ξυνοντας παλι το κρανιο του. «Αλλα ετσι κι αλλιως δεν σκεφτηκα καν να επιτεθουμε στις ναυτικες τους δυναμεις. Πρεπει να βρουμε τροπο να τους κανουμε να βγουν από την κρυψωνα τους, και κατά προτιμηση μονο τα υποβρυχια.»
Ο Angus κουνησε το κεφαλι απογοητευμενος.
«Θα χρειαστουμε δολωμα.» Το ειπε σαν να μην ηθελε να το πει καθολου.
«Σαφως. Σκεφτεσαι ότι σκεφτομαι;»
«Ναι. Το Kaiser;»
«Νομιζω ότι είναι η πιο καταλληλη επιλογη.»
Ο Angus δεν μιλησε για λιγο.
«Σκεφτεσαι το πληρωμα; Ή τον καπετανιο;» ρωτησε χαμηλοφωνα ο Augustus. Ο Angus ενευσε περιφρονητικα.
«Τον μεθυστακα; Δε με νοιαζει. Αλλα οι αλλοι…είναι παρα πολλοι.»
«Πρεπει να γινει», ειπε με αποφασιστικοτητα ο Augustus. «Και πρεπει να το παρεις αποφαση ότι θα το κανουμε.»
Ο κυβερνητης δεν μιλησε κι ο Augustus το θεωρησε αυτό ως καταφαση.
Επικοινωνησε με την γεφυρα του θωρηκτου ‘Blitzen’, του μητρικου σκαφους του στολου που βρισκοταν αγκυροβολημενο στο νησι Umstrad και συνεννοηθηκε με τον Ferdinand Gebrecht, τον κυβερνητη του πλοιου, για το σχεδιο που ειχε κατά νου ο Angus. Ο Gebrecht συμφωνησε να κανει ότι του ζητησαν, αν και απροθυμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου