Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

(11) Kaiser

Το ‘Kaiser’ ηταν το πρωτο αεροπλανοφορο που δημιουργηθηκε στην Αφροδιτη. Ειχε μεν χρησιμοποιηθει ελαχιστα στον πολεμο, αλλα εντουτοις ηταν κακοδιατηρημενο. Το Επιτελειο επεμενε να το χρησιμοποιει μονο και μονο για ιστορικους λογους. Ηταν το μεγαλυτερο αεροπλανοφορο το οποιο χωρουσε 30 βομβαρδιστικα και 50 μαχητικα και διεθετε το περισσοτερο πληρωμα από κάθε άλλο πλοιο του στολου: πανω από 3000 ατομα.
Ο Angus το ηξερε ότι το ‘Kaiser’ δεν ειχε καποια μαχητικη αξια παρολο που μπορουσε (θεωρητικα τουλαχιστον) να μεταφερει τοσα αεροσκαφη, αλλα το σχεδιο ηταν απλο και τελειως κυνικο:
Το ‘Kaiser’, με την συνοδεια τριων υποβρυχιων, θα πλησιαζε στα εφτα ναυτικα μιλια από την δυτικη ακτη της Ισημερινης ηπειρου, διπλα στον στολο της Capitol και θα εξαπελυε επιθεση στα εχθρικα πλοια. Θα απογειωνονταν πεντε βομβαρδιστικα και όλα τα μαχητικα. Αν η Bauhaus ηταν τυχερη θα εκανε και καποια μικρη ζημια στα πλοια.
Η Capitol θα ηταν αναγκασμενη να απαντησει στα πυρα της Bauhaus με τα υποβρυχια, μιας και ο στολος θα ηταν απασχολημενος με τον βομβαρδισμο τους. Τα τρια υποβρυχια της Bauhaus θα χτυπουσαν τα πρωτα υποβρυχια της Capitol που θα εβγαιναν στο Αρχιπελαγος κι επειτα θα υποχωρουσαν προς το νησι Umstrad, οπου περιμενε και ο υπολοιπος στολος του Weinstein. Αν όλα πηγαιναν βασει σχεδιου ο Angus θα κατεστρεφε πρωτα την υποβρυχια δυναμη της Capitol κι επειτα τις υπολοιπες ναυτικες δυναμεις της.
Οσον αφορα το ‘Kaiser’…αν ηταν θελημα Θεου θα επεστρεφε αθικτο.
Αλλα ο Angus δεν το πιστευε.

Το αεροπλανοφορο ετοιμαστηκε και στις 17 Φεβρουαριου 2127 θα ξεκινουσε προς τα ανατολικα, προς τα παραλια της Ισημερινης ηπειρου, οπου τα πλοια της Capitol παρεμεναν αγκυροβολημενα. Ο κυβερνητης του, Maximilian Petrov, ενας εβδομηνταρης πλοιαρχος που κανονικα θα ειχε βγει στην συνταξη (όπως επρεπε να ειχε κανει και το πλοιο που διοικουσε) συμφωνησε αμεσως να πραγματοποιησει την αποστολη. Η αληθεια είναι ότι κατειχε πλεον την θεση του κυβερνητη μονο τιμης ενεκεν, μιας και στα νιατα του ηταν ο καλυτερος διοικητης του στολου της Bauhaus. Ηταν ο μονος που ειχε καταφερει να πιασει 230 παρανομους κυνηγους κητοειδων, οι οποιοι ειχαν καταδικαστει. Πριν εικοσι-τριαντα χρονια το ονομα του ηταν σεβαστο ακομα και αναμεσα στα ανωτερα κλιμακια της εταιρειας, αλλα με την παροδο των χρονων ο παμπονηρος (και με την θετικη και με την αρνητικη εννοια) ναυτικος μετατραπηκε σε έναν ανθρωπο που δεν μπορουσε με τιποτα να απομακρυνθει από την θεση που κατειχε τοσα χρονια: ενας Δουκας Νικολαος σε μικροτερο βαθμο που απλως αρνιοταν να αποσυρθει. Ολες οι προσπαθειες της εταιρειας επεσαν στο κενο και τελικα επετρεψαν στον τρελογερο να συνεχισει την δουλεια του. Οταν ξεσπασε ο πολεμος ο Petrov ηταν από τους πρωτους που παρουσιαστηκαν στα Μητρωα Πολεμου οπου η εταιρεια κατεγραφε τους στρατιωτες και τους αξιωματικους.
Δεχτηκε να ακολουθει τις εντολες του Γενικου Διοικητη του Στολου, του Angus, αλλα ολοι ηξεραν ότι αν διαφωνουσε με καποια από αυτές, απλως θα εκανε του κεφαλιου του.
Το πλοιο του προχωρουσε παντα στην αρχη της πομπης. Καποιοι θα ελεγαν ότι γινοταν ώστε να του αποδιδονται οι τιμες που του αξιζουν, ενώ καποιοι αλλοι (κακοπροαιρετοι) ελεγαν ότι γινοταν με την ελπιδα το Kaiser να χτυπησει σε μια ναρκη και να βυθιστει αυτανδρο.
Η προταση του Angus παντως τον βρηκε απολυτα συμφωνο. Φυσικα δεν του ειπαν ολοκληρωμενο το σχεδιο, αλλα τον αφησαν να καταλαβει ότι τα υποβρυχια θα ακολουθουσαν από αποσταση ασφαλειας. Ο Petrov δεν νοιαζοταν για τα υπολοιπα: αφου του δινοταν η ευκαιρια να πολεμησει εναντιον των εχθρων της εταιρειας, θα το εκανε χωρις δευτερη κουβεντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου