Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

(1) Η ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΧΙΛΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Εισαγωγη: Μορφολογια και τοπολογια των Χιλιων Νησων


Μετα την συντριβη της Bauhaus από την Capitol η εταιρεία βρεθηκε σε δεινη θεση. Ο ελεγχος του Αρχιπελαγους Graveton περασε στα χερια της Capitol, οπως και τα δυο μεγαλυτερα νησια του.
Δυτικα της Ισημερινης Ηπειρου υπηρχε ενα τεραστιο συμπλεγμα νησιων, βραχονησιδων και κοραλιογεννων υφαλων, το οποιο εκτεινοταν σε μηκος μεγαλυτερο των 3000 χιλιομετρων και ξεκινουσε απο τον ωκεανο Orontrov, στα βορειοδυτικα παραλια του Ισταρ και εφτανε ως τα νοτια του πλανητη, διπλα απο την Ισημερινη ηπειρο και εως τον ωκεανο Schwarztot. Το συμπλεγμα περιελαμβανε πανω απο 9000 νησιδες, υφαλους και νησια, ακατοικητα ως επι το πλειστον, καθως επισης και το αρχιπελαγος Graveton. Τα μεγαλυτερα νησια του Συμπλεγματος των Χιλιων Νησων οπως ονομαζοταν, ηταν τα νησια Esgar και Arnoth, στα οποια στηριζοταν κατα 80 % η βαρια βιομηχανια της Bauhaus. Στην Esgar υπηρχαν πλουσια κοιτασματα σε σιδηρο, χρυσο και διαφορα αλλα μεταλλα, ενω στο Arnoth υπηρχε ουρανιο, διαμαντια και φυσικο αεριο. Με το περασμα του ελεγχου αυτων των νησιων στην Capitol, αυτοματα η βαρια βιομαχανια της Bauhaus σταματησε. Πολλα μετωπα της εταιρειας, κυριως στην Αφροδιτη, αμφιταλαντευτηκαν, αλλα κρατησαν, κυριως χαρη την αυτοθυσια και το πεισμα των στρατιωτων της. Στην Κοκκινη Γραμμη, οι Imperial εκμεταλλευομενοι το γεγονος του μη-εφοδιασμου της Bauhaus, με μια επιχειρηση που κρατησε τρεις μηνες και ονομαστηκε «Πορφυρη Ανατολη» καταφεραν να καταλαβουν 2000 τετραγωνικα μετρα που ανηκαν στην Bauhaus.
Στο Ισταρ οι συνεπειες ηταν ακομη χειροτερες. Απο τα νησια του συμπλεγματος γινονταν συνεχεια εισαγωγες σε θαλασσια προιοντα και μετα την νικη της Capitol η τροφοδοσια σταματησε. Καθως ο καιρος περνουσε πολλοι πολιτες αρχισαν να πεθαινουν απο την πεινα. Τα τροφιμα πλεον δινονταν με δελτιο και αυξηθηκαν οι εγκληματικες ενεργειες μεταξυ των κατοικων. Η Bauhaus περνουσε τις πιο δυσκολες ωρες της. Τα νεα του θανατου του ηρωα της εταιρειας Max Steiner το καλοκαιρι του 2132 εριξαν στα ταρταρα την ψυχολογια του στρατου και πολλα μετωπα αμφιταλαντευτηκαν.
Στην Αφροδιτη επικρατουσε το απολυτο χαος. Σαν να μην εφταναν ολα αυτα, το φθινοπωρο του 2132 ο Paulus Dante μπηκε στο νοσοκομειο για το ετησιο τσεκαπ του και του διαγνωστηκε οτι επασχε απο καρκινο. Μην μπορωντας να συνεχισει στην θεση του Στραταρχη Πολεμου ανεθεσε την διοικηση στον Augustus Bornheim (παρολο που στον στρατιωτικο τομεα την επιβλεψη την ειχαν οι Saglielli) κι ο ιδιος ανελαβε την διοικηση του γραφειου στρατιωτικων επιχειρησεων, περισσοτερο σαν τιμητικο τιτλο παρα σαν μια θεση απ'οπου θα μπορουσε να προσφερει. Παρολα αυτα, αρχισε να σχεδιαζει ενα σχεδιο – οσο του επετρεπε η υγεια του – με σκοπο να ανακτηθει το Graveton.
Αρχικα υπηρξαν φοβοι απο την διοικηση της εταιρειας οτι οι πληθυσμοι των μικρων νησιων του συμπλεγματος θα υπεφεραν απο τις επιθεσεις της Capitol, αλλα οπως αποδειχθηκε ο Johnson δεν εδωσε σημασια στους γηγενεις κατοικους των νησιων. Υπηρξαν βεβαια καποιες βιαιοτητες απο πληρωματα του στολου της Capitol, αλλα οι περιπτωσεις αυτες ηταν μεμονωμενες και τιμωρηθηκαν σκληρα απο τον Johnson.
Η Capitol οργανωσε περιπολιες σε ολο το μηκος των χιλιων νησων, εκτος απο τον ωκεανο Schwarztot οπου και στελνονταν πολυ σπανια. Παντως το καλοκαιρι του 2136 ο Johnson εκανε μια οργανωμενη επιθεση στην βαση του Toth στο Und Akre και την κατεστρεψε. Ο Τοth ηταν ενας απο τους ελαχιστους που επεζησαν και μετα απο αρκετους μηνες καταφερε να επιστρεψει στο Ισταρ, οπου και ανελαβε διοικητης του 5ου Λοχου της XVII Μεραρχιας που βρισκοταν στο Heimburg.
Το προβλημα του ανεφοδιασμου σε πρωτες υλες ηταν το βασικο προβλημα που επρεπε να λυσει ο Bornheim. Εν μερει το καταφερε με την αποστολη χιλιαδων μεταλλωρυχων και σκαπανεων στον Γανυμηδη, στην ζωνη οπου ελεγχε η Bauhaus. Το νοτιο τμημα του πλανητη ηταν γεματο ορυχεια και μεταλλεια, στα οποια εργαζονταν μεχρι τοτε αιχμαλωτοι της Imperial που δεν ειχαν καταφερει να φυγουν απο τις πολεις τους πριν την επιθεση της Bauhaus. Καθημερινα απο τον Γανυμηδη εφευγαν δεκαδες φορτηγιδες γεματες με μεταλλευματα που χρειαζοταν η πολεμικη βιομηχανια της Bauhaus.
Παραλληλα με αυτη την κινηση, αποφασιστηκε να μαζευτουν ολα τα αχρηστευμενα αρματα μαχης και να διαλυθουν ολες οι μεταλλικες κατασκευες στα κτιρια του Ισταρ, με σκοπο ολα αυτα να μεταφερθουν στα χυτηρια της εταιρειας και να τα χρησιμοποιησουν ξανα. Ο Dante τον Μαρτιο του επομενου χρονου υπεβαλλε ενα αναλυτικο σχεδιο που προεβλεπε την δημιουργια ενος καινουργιου στολου απο το μηδεν, πιο ισχυρου απο τον προηγουμενο που ειχε εξολοθρευτει στο Anchra Bay, μερικους μηνες νωριτερα. Αν και αρχικα υπηρχαν σκεψεις σχετικα με το κοστος μιας τετοιας κινησης, τελικα ο Paulus Dante καταφερε να περασει το σχεδιο του για την απελευθερωση των Χιλιων νησων στο τακτικο εξαμηνιαιο συμβουλιο της εταιρειας με απολυτη πλειοψηφια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου