Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

(3) Σχέδιο δράσης

Ο Paulus Dante με την υποστηριξη του Augustus Bornheim υπεβαλλε το σχεδιο του για την ανακτηση του Αρχιπελαγους Graveton και ολων των κατεχομενων θαλασσινων περιοχων τον Ιουνιο του 2136 στο στρατιωτικο συμβουλιο της εταιρειας οπου και εγινε δεκτο με επιφυλαξη. Τελικα το σχεδιο περασε με οριακη πλειοψηφια και πλεον απεμενε να παρει εγκριση και απο το εξαμηνιαιο συμβουλιο των μετοχων της Bauhaus που γινοταν στο Arsburg καθε Μαιο και Νοεμβριο. Παρολους τους φοβους του Dante οτι οι μετοχοι θα απερριπταν ενα τετοιο σχεδιο, ο στραταρχης βρηκε εναν ανελπιστο συμμαχο στο προσωπο του Ivan Stahler. Αν και παραξενευτηκε που ο Stahler υποστηριξε το σχεδιο του, εντουτοις δεν ειπε τιποτα. Αν μη τι αλλο κανεις δεν μπορουσε να κατηγορησει τον Dante για βλακεια.
Απο μερους του ο Stahler ηταν σιγουρος οτι το σχεδιο του στραταρχη θα ηταν η ταφοπλακα στην καριερα του. Ηδη οι λαθος χειρισμοι του ειχαν αποφερει τον ολεθρο του Anchra Bay, αλλα παρολα αυτα ο Dante καταφερε να κρατησει μια σημαντικη θεση, εστω κι αν υποβιβαστηκε. Εκτος των αλλων, ηταν ο μοναδικος που φαινοταν να συνειδητοποιει τι πραγματικα ειχε συμβει στην αποπειρα δολοφονιας του Δουκα Νικολαου, την επομενη μερα μετα το Anchra Bay. Ο Dante ηξερε (ή υποψιαζοταν) πολλα. Μια κατα μετωπον επιθεση του Stahler προς τον στραταρχη θα αποκαλυπτε τις πραγματικες διαθεσεις του δεξιου χεριου του Δουκα Νικολαου και δεν ηταν σιγουρο οτι θα πετυχαινε τον στοχο του. Αποφασισε λοιπον να παιξει καπως διαφορετικα το παιχνιδι. Αν το πολυδαπανο σχεδιο του Dante αποτυχαινε τοτε ο ιδιος ο Stahler θα ζητουσε την καθαιρεση και την καταδικη του σε φυλακιση. Αν πετυχαινε ομως...αυτο δεν ηθελε να το σκεφτεται ο Stahler, αν και ηταν σιγουρος οτι δεν υπηρχε αυτη η πιθανοτητα.
Τελικα το σχεδιο εγκριθηκε με απολυτη πλειοψηφια και ο Bornheim ξεκινησε τις προετοιμασιες για την πραγματοποιηση του σχεδιου του Dante, που εμεινε γνωστο στην ιστορια ως η Εκστρατεια των Χιλιων Νησων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου