Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

(4) Vladinburg

Γραφειο Στρατολογιας και Εθελοντισμου Bauhaus/Vladinburg - Σεπτεμβριος 2137


Το Γραφειο Στρατολογιας της εταιρειας στεγαζοταν σε ενα εξαώροφο κτιριο δεκα χιλιαδων τετραγωνικων και αποτελουσε την καλυτερη διαφημιση για το στρατευμα τησ Bauhaus. Το επανδρωναν πανω απο χιλια μελη του στρατου, οι περισσοτεροι υπαξιωματικοι και αξιωματικοι γραφειου. Αυτο σημαινε οτι δεν ειχαν ποτε τους πολεμησει σε καποιο μετωπο, γι αυτο και η εικονα που παρουσιαζαν στους νεοσυλλεκτους φαινοταν ιδανικη.
Το κτιριο ηταν χτισμενο στην προσφιλη γοτθικη αρχιτεκτονικη της Bauhaus, με τεσσερα εντυπωσιακα αγαλματα στρατιωτων να δεσποζουν στο προαυλιο που ηταν περιτριγυρισμενο με ατσαλενιο φραχτη. Τα αγαλματα επιαναν ενα μεγαλο μερος της πλατειας που οδηγουσε απο την κεντρικη πυλη ως την εισοδο του κτιριου και αντιπροσωπευαν εναν μαχητη απο καθε σωμα: Πεζικο, Αεροπορια, Ναυτικο και Αστρικο. Τα αγαλματα ειχαν υψος γυρω στα πεντε μετρα το καθενα και εστεκαν σε εντυπωσιακες ποζες, σαν να προκαλουσαν τον εχθρο να τους επιτεθει. Το Υπουργειο Προπαγανδας ειχε φροντισει να αφιερωσει τα αγαλματα στους ηρωικους πεσοντες των πεδιων μαχης και με τεχνη ειχε διαρρευσει οτι οι μαχητες πανω στους οποιους στηριχτηκε η δημιουργια των αγαλματων ειχαν ακριβως αυτη την σταση απεναντι στον εχθρο, λιγο πριν το τελος. Καλη ιστοριουλα, και οι νεαροι που κατατασσονταν στον στρατο με τα μυαλα τους φουσκωμενα απο τους ηρωισμους των πολεμιστων της Bauhaus την πιστευαν για λιγο καιρο, που κυμαινοταν απο τις δυο εβδομαδες εως τους δυο μηνες, οποτε και παρουσιαζονταν σε καποια εμπολεμη μοναδα, οπου και διαπιστωναν, πολλες φορες με πολυ ασχημο τροπο, οτι δεν υπηρχε τιποτα πιο παραπλανητικο απο την σταση των αγαλματων. Παντως ποτε δεν εφτασε καποια επισημη διαμαρτυρια στον ταγματαρχη Bruno Veerhoven, ο οποιος διετελεσε χρεη Υπουργου Προπαγανδας για το μεγαλυτερο διαστημα του πολεμου.
Αφου προσπερνουσες τα αγαλματα και το χαλικοστρωμενο προαυλιο, εφτανες μπροστα στα Κεντρικα Γραφεια, οπου δεσποζαν εξι μεγαλα πανο με το χαρακτηριστικο σημα της εταιρειας, το χρυσο γραναζι σε μπλε φοντο. Η ασφαλεια εδω ηταν πιο χαλαρη σε συγκριση με την κεντρικη εισοδο που την φρουρουσαν ολο το 24ωρο δωδεκα πανοπλοι φρουροι κι ενα αρμα μαχης. Στην εισοδο υπηρχαν μονο δυο αξιωματικοι (συνηθως γυναικες) χωρις οπλα και οι οποιοι φροντιζαν να καλωσορισουν με ευγενικα λογια τους νεοσυλλεκτους και να τους υποδειξουν που θα επρεπε να καταθεσουν τα χαρτια τους.
Στο ισογειο υπηρχαν τα Γραφεια Στρατολογιας, στα οποια καταγραφονταν τα στοιχεια οσων ειχαν κληθει να υπηρετησουν κι απο εκει τους παρεπεμπαν στα αρμοδια τμηματα που θα τους αναλαμβαναν. Επισης υπηρχε το Γραφειο Εθελοντισμου, το οποιο δουλευε σε πολυ χαλαρους ρυθμους τα τελευταια χρονια, μιας και καθε χρονο παρουσιαζονταν ολοενα και λιγοτεροι εθελοντες. Τον Σεπτεμβριο του 2137 απασχολουσε μονο εναν υπαλληλο, ο οποιος περνουσε την μερα του λυνοντας σταυρολεξα (οι τραπουλες απαγορευονταν αυστηρα). Τελος στο ισογειο υπηρχε ακομα η Γραμματεια, το Τηλεφωνικο Κεντρο και το κυλικείο, το οποιο απασχολουσε στρατιωτες οι οποιοι διεθεταν τα πιο μεγαλα μεσα στο στρατευμα. Κυριως ηταν ανιψια ή εγγονια καποιου στρατηγου εν αποστρατεια και η θητεια τους ηταν αντικειμενο κακεντρεχων σχολιων απο τους συναδελφους τους που πολεμουσαν και σκοτωνονταν καθημερινα στο μετωπο.
Μετα την καταθεση των δικαολογητικων στο Γραφειο Στρατολογιας, ο νεοσυλλεκτος επαιρνε μια εγχρωμη καρτα που σημαινε οτι θα επρεπε να παρουσιαστει αμεσα στο αντιστοιχο τμημα. Η πρασινη καρτα αντιστοιχουσε στο Πεζικο, η κοκκινη στην Αεροπορια, η μπλε στο Ναυτικο και η μαυρη στο Αστρικο. Οπως ηταν φυσικο στην υπογεια αποθηκη του κτιριου υπηρχαν χιλιαδες κουτες γεματες με πρασινες καρτες και μονο μια με μαυρες. Γενικοτερα το Αστρικο Σωμα Πολεμου θεωρειτο πολυ εκλεκτικο. Οι καρτες εκδιδονταν, αμεσως μετα την αποφοιτηση απο τα ιδρυματα δευτεροβαθμιας εκπαιδευσης, απο το Μητρωο Πολεμου της Bauhaus και οι βαθμοι που ειχε παρει ο καθε εξεταζομενος λαμβανονταν σοβαρα υποψη σχετικα με την περαιτερω εξελιξη του, ακομα κι αν τελικα δεν γινοταν επιστρατευση και συνεχιζε τις σπουδες του σε καποιο πανεπιστημιο. Η καταγραφη των αρρενων μετα την αποφοιτηση ηταν υποχρεωτικη και γινοταν με θρησκευτικη ευλαβεια. Αμεσως μετα οι καρτες προωθουνταν στο Γραφειο Στρατολογιας οπου και περιμεναν τον κατοχο τους να παρουσιαστει.
Ο πρωτος οροφος αποτελουσε τα γραφεια του Τμηματος Πεζικου, οπου και παρουσιαζονταν οι περισσοτεροι. Ο δευτερος οροφος στεγαζε το Τμημα Ναυτικων Δυναμεων, ο τριτος τα τμηματα Υλικοτεχνικου, Εφοδιασμου, Μεταφορων και Υποστηριξεως και ο τεταρτος το Τμημα Αεροποριας. Οσοι ειχαν επιλεγει για το Αστρικο Τμημα μεταφερονταν αμεσως στο Arsburg, οπου και ξεκινουσαν την εκπαιδευση τους.
Ο πεμπτος οροφος στεγαζε τα Αρχεια και το Τμημα Κατασκοπειας, το Τμημα Απορρητων και το Γενικο Γραφειο Πληροφοριων. Η εισοδος απαγορευοταν σε ολους οσους δεν διεθεταν την απαραιτητη διαβαθμιση, ακομα και στον ιδιο τον Bornheim, αν εκανε το λαθος να παρουσιαστει χωρις το σημα του.
Τελος στον εκτο οροφο στεγαζοταν η Κεντρικη Διοικηση, με Γενικο Διοικητη του ανθρωπινου Δυναμικου της εταιρειας τον υποστρατηγο Conrad von Hausen.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου