Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

(15) Η άλλη πλευρά

Οι δυναμεις της Bauhaus παρεμειναν αρκετο καιρο στο Anchra Bay, περιμενοντας εντολες απο το Αρχηγειο. Ο Gebrecht δεν ειχε συχνη επικοινωνια ουτε με τον Wolfenstein ουτε με τον Brezhnev, αλλα ειχε μαθει οτι ακομα δεν ειχαν φτασει στον προορισμο τους. Ολως περιεργως, κανεις τους δεν ειχε συναντησει εχθρικες δυναμεις ακομη, κατι που τους εκανε εντυπωση. Ο Johnson πρεπει να ειχε καποιο σχεδιο στο νου του, γιατι δεν υπηρχε καμια πιθανοτητα να ειχε αφησει αφυλακτο το Αρχιπελαγος. Παρολα αυτα βρισκονταν σε επιφυλακη.

Αν κι ο Gebrecht δεν το γνωριζε, ο Johnson ηξερε απολυτα τις κινησεις τους. Ο στολος του βρισκοταν παρατεταγμενος κοντα στα δυτικα παραλια, στην Ζωνη του Heins, οπου οι ναυτες του εκαναν οτι ακριβως και οι ναυτες του Gebrecht: διακοπες.
Ο Johnson ειχε δημιουργησει ενα αρκετα μεγαλο δικτυο κατασκοπων και πληροφοριοδοτων με μια απλη κινηση. Ειχε προσφερει βοηθεια στους νησιωτες και στους ψαραδες σχεδον ολου του Αρχιπελαγους. Στα εξι χρονια που η Bauhaus δεν ειχε ιδεα τι συνεβαινε στο Graveton, ο Johnson ειχε κανει αρκετες φιλιες. Δεν ηταν τοσο η οικονομικη βοηθεια που ειχε προσφερει σε ατομα τα οποια παντα βρισκονταν στο περιθωριο απο την εταιρεια τους, οσο η εμπρακτη βοηθεια απο τα μελη των πληρωματων του στολου του: οσοι ναυτες περισσευαν απο τις βαρδιες ή τις καθημερινες εργασιες των πλοιων στελνονταν στα νησια. Μεσα σ΄ αυτο το χρονικο διαστημα η Capitol εχτισε αρκετα σπιτια, εστειλε τροφιμα και διαφορα μηχανηματα για την συγκομιδη των προιοντων στα ελαχιστα χωραφια που υπηρχαν στα νησια, που ομως μαζευονταν με το χερι μεχρι τοτε, και προσφερε τεχνικη υποστηριξη, ειτε στελνοντας οχηματα που βοηθουσαν στην μεταφορα των προιοντων, ειτε δημιουργωντας μυλους, ιχθυοτροφεια και μοναδες ζωικης παραγωγης και εξοπλιζοντας τες με τα απαραιτητα μηχανηματα. Σε καποιες περιπτωσεις ο Johnson διευκολυνε μεχρι και τις συναλλαγες μεταξυ των νησιων, μεταφεροντας με δυο πλοια του τα προιοντα. Ως ανταλλαγμα, οι νησιωτες, οι οποιοι ηταν απο την φυση τους καχυποπτοι απεναντι σε ατομα που εκπροσωπουσαν τις εταιρειες, τον εμπιστευτηκαν απολυτα. Η κατασταση ειχε καλυτερευσει γι' αυτους με την νεα διοικηση και δεν ηθελαν να επιστρεψουν στα παλια, μιας και η επισκεψη των αντιπροσωπων της Bauhaus και η υπεροπτικη συμπεριφορα τους απεναντι στους νησιωτες ηταν ακομη νωπη στις μνημες τους. Γι΄αυτο και οταν τα πρωτα πλοια της Bauhaus εμφανιστηκαν στο Graveton, ο Johnson ηταν ο πρωτος που το εμαθε.
Καθημερινα ο ναυαρχος λαμβανε πληροφοριες για τις κινησεις των εχθρων του, χωρις αυτοι να εχουν καταλαβει ή εστω να εχουν υποψιαστει τιποτα. Και σκοπευε να εκμεταλλευτει αυτο το πλεονεκτημα, μιας και οι δυναμεις της Bauhaus υπερτερουσαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου