Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

(9) Αναχώρηση

Μεχρι την αναχωρηση του στολου, τον Ιανουαριο του 2138, κανεις δεν ηξερε τιποτα για το σχεδιο. Ο Paulus Dante, φοβουμενος οτι υπηρχαν κατασκοποι ακομα και μεσα στο Υπουργειο Πολεμου, δεν αποκαλυψε τις λεπτομερειες σε κανεναν, ουτε καν στον Bornheim.
Στις 11 Ιανουαρίου 2138 ο στολος ξεκινουσε απο το λιμανι του Vladinburg και κατευθυνοταν προς τα νοτια. Δεκα ναυτικα μιλια μακρυα απο το λιμανι ηρθαν καινουργιες εντολες:
Το ενα τριτο του στολου (δινονταν συγκεκριμενα πλοια τα οποια θα ακολουθουσαν) θα αλλαζε πορεια και θα κατευθυνοταν προς τα ανατολικα. Σκοπος ηταν να περασουν απο ολη την Ισημερινη ηπειρο, να αλλαξουν πορεια προς τα νοτια και να φτασουν στον ωκεανο Schwarztot. Μετα θα τον διεσχιζαν και θα εφταναν στο Anchra Bay, οπου και θα περιμεναν.
Τα πληρωματα των πλοιων που ειχαν αναλαβει αυτη την αποστολη δεν χαρηκαν ιδαιτερα οταν εμαθαν οτι θα επρεπε να διαπλευσουν τον αγριο ωκεανο και ισως να χρειαστει να πολεμησουν και με τυχον δυναμεις της Mishima που βρισκονταν σε εκεινη την περιοχη. Οι αναφορες των δορυφορων της εταιρειας ανεφεραν οτι ο στολος του Ερμη βρισκοταν ελλιμενισμενος στα νοτιοανατολικα της Ισημερινης ηπειρου. Κανεις δεν ηξερε αλλες λεπτομερειες.
Επικεφαλης του στολου του Schwarztot, με πλοιο διοικησης το Rosecrans, διοριστηκε ο Ferdinand Gebrecht, που ηταν ο μοναδικος που διεθετε την απαραιτητη εμπειρια για ενα τετοιο εγχειρημα. Ηταν αποφασισμενος να μην εμπλακει σε μαχη με την Mishima, παρα μονο αν δεν γινοταν αλλιως.
Το δευτερο τριτο του στολου θα αλλαζε ελαφρα πορεια και θα κατευθυνοταν προς τα δυτικα, με σκοπο να περασει πισω απο τα νησια Esgar και Arnoth, οπου οι ναυτικες δυναμεις της Capitol ηταν λιγοτερες. Διοικητης του στολου των Νησιων διοριστηκε ο Goran Brezhnev.
Τελος ο υπολοιπος στολος θα συνεχιζε την πορεια του μεχρι το κεντρο του Graveton, οπου βρισκονταν και οι περισσοτερες δυναμεις του Johnson. Διοικητης του στολου του Graveton ηταν ο Rupert Wolfenstein, ναυαρχος με αρκετη εμπειρια, που ομως δεν ειχε καταφερει να πολεμησει στο Graveton λογω τραυματισμου στην αρχη του πολεμου απο οβιδα. Ειχε μεινει στο νοσοκομειο για τεσσερα χρονια και μολις πριν εντεκα μηνες ειχε επανελθει στην ενεργο δραση.
Το δυστυχημα για το σχεδιο του Dante ηταν οτι οι μοναδικοι εμπειροι διοικητες στολου ηταν αυτοι οι τρεις, μαζι με την προσθηκη του Augustus Olufsson, που οπως ηδη ειπαμε θα διατελουσε χρεη υποδιοικητη του Brezhnev στο Arcturus.

Ο στολος χωριστηκε στα τρια και ξεκινησε για τον πολεμο που πιθανοτατα να απελευθερωνε τους ωκεανους της Αφροδιτης. Και κανεις δεν μπορουσε να υποψιαστει οτι αυτος ο πολεμος θα κρατουσε εξι ολοκληρα χρονια και θα κοστιζε εκατονταδες χιλιαδες ζωες σε ολες τις εταιρειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου