Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

(11) Bauhaus

Bauhaus

Τα νεα απο τον βομβαρδισμο του λιμανιου της Gerlitsche απο την Imperial πριν τρεις μηνες και ο θανατος σχεδον 200,000 αθωων δεν ηταν απο αυτα που ξεχνιουνταν ευκολα. Το πληρωμα ειχε περασει απο ολα τα σταδια που προκαλουν νεα σαν αυτο: σοκ, τρομος, αποδοχη, οργη. Πολλοι απο αυτους ειχαν συγγενεις στην Gerlitsche, ακομα περισσοτεροι ειχαν μεγαλωσει εκει και η πλειοψηφια τους ειχε μεινει καποιο διαστημα στην πολη οσο περιμεναν να ερθουν οι διαταγες για να επιβιβαστουν στα πλοια και να ξεκινησουν την αποστολη τους. Η Gerlitsche ηταν μια καθαρα ναυτικη πολη και μεχρι τις 19 Φεβρουαρίου εκεινου του χρονου ηταν το ενα απο τα δυο μεγαλυτερα λιμανια του Ισταρ. Το γεγονος της σφαγης επιδεινωνοταν απο τον απλο λογο οτι επροκειτο για ενα αναιτιο αιματοκυλισμα που θα μπορουσε να ειχε αποφευχθει: η Imperial εφευγε απο την Αφροδιτη. Η Gerlitsche ηταν η τελευταια πολη στην οποια βρισκονταν και σε λιγες μερες θα ειχαν επιστρεψει στην Βικτωρια. Ο Bruno Veerhoven, εκνευρισμενος, εκανε επισημο διαβημα στο Cartel της Luna και εστειλε φωτογραφιες απο τον τοπο του μακελειου. Η πιεση της Bauhaus ηταν πολυ μεγαλη και το Cartel πιεσε με την σειρα του την Imperial να κανει οτιδηποτε ωστε να φανει οτι καταδικαζει την ενεργεια αυτη. Για τους επομενους εφτα μηνες η Imperial μεσω του Κομη Frederic του Waxburg (ο οποιος θυμιζε σε ολους την πρωτοφανους αγριοτητας σφαγη των αιχμαλωτων στον Γανυμηδη απο τον Olaf Keinhoff της Bauhaus στην αρχη του πολεμου, οταν πανω απο 7 εκατομμυρια αθωοι εκτελεστηκαν απο τις δυναμεις κατοχης) και η Bauhaus μεσω του Bruno Veerhoven αναλωνονταν σε διαμαχες και συζητησεις σχετικα με την αποφαση του Cartel. Μεχρις οτου η Imperial, υπο το βαρος της κοινης γνωμης, αποφασισει να παραδωσει τον υπευθυνο για τον βομβαρδισμο της Gerlitsche στο Εταιρικο Δικαστηριο της Luna, οπου και καταδικαστηκε σε θανατο, οι στρατιωτες της Bauhaus σε ολα τα μετωπα εξαντλησαν την αγριοτητα τους απεναντι στους εχθρους τους.
Ωστοσο, τον Μαιο του 2138, στον στολο του Schwarztot δεν ειχε γινει τιποτα αλλο γνωστο περα απο το οτι η Gerlitsche ειχε ισοπεδωθει. Οι ναυτες ηταν εξαλλοι και επιθυμουσαν να πολεμησουν με οποιονδηποτε, οσο το δυνατον συντομοτερα. Ο Gebrecht, γνωριζοντας την ψυχολογια του στρατου του φροντισε να τους κρατησει σε αναμονη μεχρι την μεγαλη τους εκδικηση. Δεν δισταζε να υπενθυμιζει στους υφισταμενους του σε καθε ευκαιρια την ηττα της εταιρειας τους απο την Capitol εξι χρονια πριν και την ταπεινωση που ειχαν δεχθει. Ηταν οι εκλεκτοι, τους ελεγε, οι οποιοι θα επαιρναν εκδικηση για τα αδελφια τους που ειχαν χαθει στα νερα του Graveton. Φυσικα παρεβλεπε βολικα το γεγονος της προδοσιας του μεντορα του, του Petrov, χωρις την οποια θα μπορουσε να εχει διαφορετικη τυχη η μαχη.
Εχοντας τους σε επιφυλακη, και γνωριζοντας οτι η μαχη απεναντι στους Capitol θα ηταν λυσσαλεα, αποφασισε να αγνοησει το γεγονος οτι η Mishima διεθετε εναν μικρο στολο στα ανατολικα του Schwarztot και να μην ασχοληθει μαζι τους. Ο στολος του προσπερασε τον εχθρικο και αρχισε να πλεει προς τα δυτικα, προς το Anchra Bay.
Στις 26 Ιουνιου μια ανησυχητικη αναφορα απο δυο αναγνωριστικα υποβρυχια της Bauhaus εφτασε στον Gebrecht: τουλαχιστον τεσσερα μεγαλα κοπαδια απο κητοειδη ειχαν ενωθει σε ενα μεγαλυτερο και κατευθυνονταν προς τα ανατολικα, μακρυα απο τα συνηθη μερη οπου αναπαραγονταν και χωρις να αλλαζουν κατευθυνση. Ο Gebrecht ανησυχος απο τα νεα, αποφασισε να δωσει μια μερα χρονο ωστε να προσπαθησει να καταλαβει την αλλοπροσαλλη συμπεριφορα των κητοειδων. Παραλληλα με αυτα τα γεγονοτα, την επομενη μερα ηρθε αναφορα απο την οπισθοφυλακη του στολου οτι υπηρχαν κινησεις πλοιων πισω τους. Μια σκεψη περασε απο το μυαλο του Gebrecht, μια σκεψη που αν αποδεικνυοταν σωστη θα τους απαλλασσε απο την προοπτικη μιας μαχης με την Mishima.
Την επομενη μερα εδωσε διαταγη στον στολο να αποσυρθει και να αγκυροβολησει στα νοτια παραλια της ηπειρου, γνωριζοντας βεβαια ποσο επικινδυνο ηταν κατι τετοιο, μιας και τα τεραστια κυματα που εσκαγαν στα αποκρημνα βραχια ηταν απειλη για καθε στολο. Ο στολος μετακινηθηκε αθορυβα και αφησε ανοιχτο τον δρομο για το κοπαδι, που δεν φαινοταν να εχει αλλαξει προορισμο. Απο την αλλη, ο Tanaka δεν εδωσε σημασια στο οτι η Bauhaus ειχε βγει εκτος πορειας. Θεωρησε οτι η κινηση τους να πλησιασουν προς την ακτη θα τον βοηθουσε να τους περικυκλωσει. Ο στολος της Mishima συνεχισε να πλησιαζει προς μια κατα μετωπον επιθεση με εναν εχθρο που δεν ειχε υπολογισει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου